Youtube pentru copii, un proiect pe care Google ar putea să-l lanseze în curând

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa Youtube.com vrea să lanseze un site pe care vor fi urcate doar videoclipuri potrivite copiilor cu vârste mai mici de 10 ani.

Aproximativ două treimi din copiii cu vârste cuprinse între nouă şi 11 ani au telefoane mobile, iar lucrurile pe care acestea le pot viziona pe internet pot fi destul de periculoase. Pornind de la această idee, se zvoneşte că echipa Youtube pregăteşte o versiune a site-ului creată special pentru copii, unde videoclipurile disponibile îi vor viza pe micuţii cu vârste mai mici de 10 ani.

Surse multiple au declarat pentru portalul de ştiri „The Information” că noul site destinat copiilor va cuprinde doar videoclipuri sigure, specifice vârstei, şi că părinţii vor avea posibilitatea de a controla accesul. De asemenea, se vehiculează că site-ul va filtra comentariile care conţin limbaj explicit sau conţinut pentru adulţi.

Potrivit raporturilor, site-ul deţinut de Google a abordat deja producătorii video pentru a crea un conţinut şi videoclipuri, despre care se crede că vor fi disponibile exclusiv pe acest site. Nu există, în schimb, detalii concrete despre felul în care va funcţiona acest serviciu sau despre data lansării.

image

Youtube are deja opţiunea de control parental, denumită Safety Mode ( „Mod de siguranţă”), care poate fi activată de pe orice pagină a site-ului şi care ascunde videoclipurile cu conţinut nepotrivit. Se poate activa, de asemenea, opţiunea Google SafeSearch („Căutare sigură pe Google”), care, odată selectată, filtrează căutările.



Citiţi şi:

Cum îţi pune copilul în pericol fumul de ţigară la mâna a treia

Un nou trend pe val: fotografierea naşterii, pas cu pas

Agenţii toxici legaţi de apariţia autismului: la ce riscuri îşi expun copiii gravidele care locuiesc în zone poluate

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite