Un nou trend pe val: fotografierea naşterii, pas cu pas

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul moment dintre mamă şi nou-născut este unul dintre cele mai intime posibile şi se pare că şi unul dintre cele mai rare. Un nou trend în materie de fotografie aduce fotografii profesionişti în sala de naşteri, pentru a capta fiecare detaliu.

Într-o societată obsedată de capturarea momentelor odată pentru totdeauna, fotografii au devenit un must-have chiar şi când travaliul începe. Plătiţi corespunzător, aceştia sunt prezenţi de la ultimele momente pe care femeia le petrece însărcinate, fiind prezenţi pe întreg parcursul, gata să producă material de documentare pentru viitoarea familie. 

Potrivit unor noi statistici, trendul care a cucerit deja Statele Unite ale Americii a ajuns şi în Europa. La fel ca planificarea unei nunţi, şi rezervarea unui fotograf pentru naştere necesită timp. De cele mai multe ori, fotografii sunt rezervaţi la câteva săptămâni după ce sarcina a fost descoperită, potrivit „Daily Mail”. 

image

Discuţiile despre acest subiect au crescut cu 112% în forumurile pentru viitoare mame, faţă de anul trecut, potrivit noilor studii. 

20% din femeile însărcinate intervievate au spus că ar vrea sau că au rezervat deja un fotograf, pentru a captura momentele minunate. 

Janine Lewis (29 de ani), din Shrewsbury, a născut gemeni pe 24 ianuarie, cu un fotograf de faţă. „Îmi aduc aminte doar anumite părţi ale travaliului cu primul meu copil, aşa că la gemeni am vrut să păstrez amintirea intactă şi să sărbătoresc în acest fel venirea pe lume a copiilor mei”, a spus aceasta. 

image

„Nu auzisem de acest serviciu până la jumătate sarcinii mele şi deşi am fost nesigură la început, mă bucur atât de mult că avem acest imagini minunate şi că vom putea păstra mereu amintirea acestui moment”, a adăugat proaspăta mămică. 

image

Becky Williams, fotograf profesionist de naşteri pentru TummyToToddler.co.uk, care are un tarif de peste 1.000 de euro pentru serviciile sale, are programul plin de câteva luni. „Tot mai mulţi oameni realizează că fotografia cu ocazia naşterii copilului nu este ceea ce şi-au închipuit iniţial şi că imaginile sunt, de fapt, de bun gust şi preţioase, pentru că reuşesc să capteze cel mai intim şi special moment, precum prima respiraţie a copilului sau primul contact dintre mamă şi copil”, a spus aceasta. 

image

De asemenea, intimitatea dintre parteneri este un alt subiect pentru fotograf, lucru care nu ar fi posibil dacă tatăl s-ar afla în spatele aparatului de fotografiat. 

„Fotografia de la naşterea copilului, precum şi baby shower (petrecerea oferită înainte de naşterea copilului) sunt trenduri venite din SUA, dar deja extrem de populare de această parte a Atlanticului”, a spus un reprezentant al BabyCentre UK.

Citeşte şi:

 

VIDEO Zâmbeşte, a luat foc rochia!

 

FOTO Copilele României, subiectul unui proiect despre copilărie

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite