Tipurile de infidelitate, explicate: diferenţa între înşelatul fizic şi cel emoţional

0
0
Diferenţa dintre infidelitatea
fizică şi cea emoţională
Diferenţa dintre infidelitatea fizică şi cea emoţională

Infidelitatea poate fi de mai multe feluri şi depinde de limitele fiecărui partener în parte.  Terapeuţii în relaţiile de cuplu explică diferenţa între infidelitatea fizică şi cea emoţională, ascunderea cheltuielilor financiare sau discuţiile virtuale.

Întrebaţi 10 persoane ce este infidelitatea şi probabil veţi primi cel puţin 10 exemple diferite. „Infidelitatea nu poate fi definită cu exactitate, deoarece indivizii au propriile limite şi idealuri cu privire la relaţiile romantice“, a spus psihologul Dana Weiser, profesor la Universitatea din Texas, pentru revista „Women's Health“

Cu toate acestea, infidelitatea implică cel puţin unul dintre aceste trei elemente: secretul, implicarea emoţională şi alchimia sexuală, este de părere Esther Perel, renumit expert în relaţii.

Specialiştii consideră că există câteva tipare ale infidelităţii, ce pot fi aplicate de fiecare data când unul din parteneri consider[ că a fost trădat:

Infidelitatea fizică

Infidelitatea fizică este destul de uşor de explicat. „De obicei se înţelege ca orice tip de atingere, sărutare sau comportament sexual cu o persoană care nu este partenerul tău“, spune Weiser.

Infidelitatea emoţională

Infidelitatea emoţională este o formă diferită de trădare. „Se poate referi la plăcere, dragoste sau gesturi romantice pentru o persoană care nu este partenerul tău“, explică Weiser. Cu alte cuvinte, dacă aveţi la inimă o altă persoană, deşi partenerul nu ştie, iar acest lucru l-ar putea răni, aceste sentimente intră pe teritoriul infidelităţii emoţionale.

Fantezii cu o altă persoană

Fanteziile intră pe teritoriul infidelităţii atunci când acestea ar putea duce la „comportamente nesigure sau necinstite“, spune Lundquist. Dacă fantezia ta bisexuală trece de o simplă curiozitate împărtăşită partenerului ar putea fi o problemă.

Ascunderea obiceiurilor băneşti

Deoarece înşelăciunea îşi are rădăcina în păstrarea unui secret, „ascunderea informaţiilor despre chestiuni financiare sau despre decizii care afectează ambele părţi“ poate fi un fel de infidelitate, spune Lundquist.

Discuţii în mediul virtual

„Infidelitatea online devine foarte comună“, spune Weiser. Există două forme de infidelitate la distanţă: cea în social media şi cea telefonică. „Acordarea unei mai mari atenţii telefonului tău şi reţelelor sociale, chiar dacă nu este vorba de o anumită persoană, atunci când ar trebui să relaţionezi cu partenerul tău, sugerează că ai o relaţie mai profundă cu Instagram“, spune Lundquist.

„Deoarece trădarea poate însemna lucruri diferite pentru fiecare partener în parte, este important să discutăm în mod deschis despre limitele noastre şi despre ceea ce considerăm infidelitate“, spune Weiser.

Mai multe - Viață de cuplu

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite