Terapia care le face bărbaţilor poftă de sex: câte minute de tratament pe zi sunt necesare pentru o viaţa sexuală împlinită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă se spune că arta seducţiei implică şi crearea unei atmosfere romantice prin reducerea intensităţii luminii dintr-o încăpere, un studiu recent a descoperit că un anumit gen de terapie, care implică o sursă puternică de lumină, face minuni în cazul bărbaţilor cu un libido scăzut.

Expunerea la o sursă de lumină intensă creşte dorinţa sexuală a bărbaţilor care prezintă un libido scăzut, s-a stabilit în urma cercetărilor realizate de cercetătorii de la Universitatea Siena din Italia. 

Fototerapia sau terapia cu lumină este deja folosită în tratarea unor probleme de sănătate, cum este depresia, iar oamenii de ştiinţă s-au gândit că aceasta ar putea să dea rezultate şi în cazul bărbaţilor a căror dorinţă sexuală este foarte scăzută, mai ales că au observat că interesul sexual variază de la anotimp la anotimp, aşa că au suspectat că aceste fluctuaţii ar putea fi influenţate de nivelul de lumină ambientală.

În cadrul cercetării, 38 de bărbaţi cu libido scăzut au fost împărţiţi în două grupuri. Unii au fost expuşi timp de două săptămâni, jumătate de oră în fiecare zi, unor lămpi care emit lumina artificială la parametri similari luminii solare, care au rol de reglare a secreţiei de melatonină (hormonul somnului) şi de serotonină. La finalul celor două săptămâni, rezultatele au arătat că se îmbunătăţise considerabil şi nivelul de testosteron şi că dorinţa sexuală revenise la parametri apropiaţi de normal, informează publicaţia The Telegraph. 

Rezultatele pozitive nu a fost prezente şi în cazul grupului de bărbaţi care a fost expus unei lumini obişnuite, fără efecte terapeutice. ”Terapia cu lumină a fost folosită cu succes în trecut pentru tratarea anumitor forme de depresie, dar noul studiu sugerează că ar putea fi folosită cu rezultate foarte bune şi în tratarea problemelor de libido în cazul bărbaţilor”, a confirmat  profesorul Eduard Vieta, preşedintele Departamentului de Psihiatrie şi Psihologie de la Universitatea Barcelona.

După tratament, bărbaţii din grupul care a beneficiat de fototerapie a înregistrat o creştere spectaculoasă a dorinţei sexuale, cu un scor care a urcat de la 2 la 6,3 din 10 puncte posibile, au mai precizat oamenii de ştiinţă. Nivelul de testosteron a crescut de la 2.1 ng (nanogame)/ml la 3.6 n.g/ml.

”În emisfera nordică, nivelul de testosteron produs în mod natural de corp scade din Noiembrie până în Aprilie, apoi creşte constant pe durata primăverii şi a verii, atingând punctul maxim în Octombrie. Aceste cutii sau lămpi cu lumină nu fac altceva decât să simuleze ceea ce face natura”, a explicat şi profesorul Andrea Fagiolini în cadrul conferinţei susţinute la European College of Neuropsychopharmacology (ECNP), în Viena. 

În prezent, tratamentul pentru libido scăzut implică injecţiile cu testosteron, anidepresivele, dar şi alte tratamente medicamentoase. Oamenii de ştiinţă consideră că terapia cu lumină ar putea avea aceleaşi rezultate benefice, dar fără reacţiile adverse care apar în cazul soluţiilor deja existente.
 

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite