De ce sexul este esențial pentru sănătate. Explicația unui medic ginecolog

0
Publicat:

A avea o viață sexuală sănătoasă este una dintre nevoile de bază ale oamenilor, iar Dr. ginecolog Caroline Colin susține că aceasta poate îmbunătăți sănătatea fizică și mentală a oamenilor, relatează Health Digest.

Sexul poate îmbunătăți sănătatea fizică și mentală. Foto: Shutterstock (Arhivă)
Sexul poate îmbunătăți sănătatea fizică și mentală. Foto: Shutterstock (Arhivă)

Există numeroase cercetări care susțin cât de crucial este sexul pentru sănătate. Conform WebMD, sexul poate stimula funcția sistemului imunitar, reduce tensiunea arterială, scade riscul de atac de cord, ameliorează durerea și reduce stresul. 

Psychology Today susține, de asemenea, că sexul are o multitudine de beneficii pentru sănătatea mintală, inclusiv îmbunătățirea stimei de sine și prevenirea singurătății și a izolării. 

Prin urmare, după cum afirmă dr. Colin, sexul este o modalitate excelentă de „a menține sănătatea și de a trăi cea mai bună viață”. 

Din păcate, mulți oameni, în special femeile, se confruntă cu o mulțime de bariere. Într-un interviu exclusiv Health Digest, ginecologul a vorbit despre unele dintre aceste bariere și despre cum îi ajută pe oameni să le depășească. 

Renunțați la rușine 

Deși o viață sexuală sănătoasă este esențială, multe femei au fost învățate că dorințele și nevoile nu sunt importante. Unele au fost învățate că sexualitatea lor este rușinoasă. 

Trăim într-o societate puritană care a făcut ca femeile să se simtă rușinate de nevoile sexuale și să se simtă inconfortabil în legătură cu nevoia și dorința de plăcere", a explicat dr. Caroline Colin.  

O viață sexuală satisfăcătoare este la fel de esențială ca alimentația, exercițiile fizice și somnul, dar este ignorată sau - și mai rău - dezaprobată”, a mai adăugat aceasta. 

De aceea, ginecologul a mărturisit că le explică pacienților cât de important este sexul pentru bunăstarea lor fizică și emoțională, astfel încât aceștia să înțeleagă că nu este doar în regulă să pledeze pentru plăcerea lor, ci este și necesar. 

Înțelegerea orgasmelor feminine 

Chiar și atunci când femeile se simt confortabil să pledeze pentru plăcerea lor sexuală, s-ar putea să nu știe cum să facă sex într-un mod care să le aducă plăcere. Adesea, sexul cu penetrare nu oferă suficientă stimulare clitoridiană pentru un orgasm satisfăcător. 

Singura funcție a clitorisului este orgasmul feminin", a declarat Dr. Caroline Colin. 

Doar 33% dintre femei ajung la orgasm de fiecare dată în timpul relațiilor sexuale bărbat-femeie, față de 75% dintre bărbați, iar 30% dintre femei au dificultăți în a ajunge la orgasm", a dezvăluit Dr. Colin. 

Aceasta sugerează experimentarea diferitelor poziții sexuale.

Viață de cupluPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite