Sexul atenuează durerile de cap

0
0

Contrar credinţei generale, sexul nu provoacă dureri de cap, ci le atenuează, uneori mai eficient decât medicamentele, potrivit neurologilor germani.

 Sexul este un tratament eficient al migrenelor, iar, în unele situaţii, relaţiile intime sunt chiar mai eficiente decât analgezicele, arată studiul realizat de cercetătorii de la Universitatea din Münster şi citat de publicaţia britanică „Daily Mail“. Mai bine de jumătate din persoanele care suferă de migrene au raportat o scădere a intensităţii durerii de cap după un raport sexual, în timp ce una din cinci persoane a constatat disparaţia definitivă a migrenelor.

Una dintre explicaţiile oferite de neurologi este că activitatea sexuală stimulează secreţia de endorfine, substanţe considerate analgezice naturale, care acţionează asupra sistemului nervos central şi reduc intensitatea migrenelor sau le elimină. Potrivit altei teorii, activitatea sexuală influenţează tensiunea arterială, iar aceasta are legătură cu apariţia durerilor de cap.

Mai eficient în cazul bărbaţilor

„Sexul poate combate durerile de cap, iar activitatea sexuală este folosită de unii pacienţi ca tratament al migrenelor în stadiu acut“, spun autorii studiului. Aceştia au mai observat că sexul este un tratament mai eficient al durerilor de cap în cazul bărbaţilor decât al femeilor. 36% dintre reprezentanţii sexului masculin au recurs la sex pentru a atenua o migrenă, faţă de doar 13% dintre femei. La cercetare au participat 400 de bărbaţi şi femei care aveau frecvent dureri de cap.

„Acesta este un studiu preliminar ce limitează elaborarea unor concluzii finale. Ceea ce putem spune însă acum este că unii nu vor mai crede scuza «Nu, acum. Mă doare capul» invocată de parteneri pentru a evita contactul sexual“, crede dr. Nick Silver, neurolog britanic în cadrul Centrului de Neuroştiinţe şi Neurochirurgie „Walton“ din Liverpool. 

Mai multe - Viață de cuplu

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite