Pandişpan delicios cu pere şi unt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu lăsa să treacă sezonul perelor fără a le include în delicioasa reţetă de pandişpan cu unt. Uşor de preparat, acesta poate fi desertul ideal pentru o zi de toamnă.

Ingrediente:

  • 3 pere medii
  • 2 ouă
  • 100 g zahăr
  • 100 g făină
  • 100 g unt moale
  • 1/2 plic praf de copt
  • Scorţişoara, cuişoare

Mod de preparare:

Spala si curăţă perele, păstrându-le coada. Pune-le într-o cratiţă cu apă clocotită, împreună cu scorţişoara şi cuişoarele. Lasă-le pe foc mic, timp de 30 min.

Preîncălzeşte cuptorul la 170 de grade.

Untul moale se mixează pentru a deveni cremos. Se adaugă zahărul şi se amestecă până la dizolvarea acestuia. Se pun ouăle, pe rând, şi, la final, făina amestecată cu praful de copt.

Tapetează tava, se toarnă aluatul, iar deasupra se aşază perele. Este de preferat să le nivelezi, tăind o felie mică de la partea inferioară, pentru a nu se răsturna.

Pune-l la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.

Sursă: restaurantedelux.ro

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite