Reţetă pentru o tartă delicioasă cu dovleac şi nucă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toamna nu poate să treacă fără să încercăm delicioasa tartă de dovleac şi nuci. Simplu de preparat, aceasta poate fi un desert potrivit pentru cina în familie sau cu prietenii.

Ingrediente:

  • 1 pachet aluat pentru foitaj
  • 1 dovleac turcesc
  • 100 g stafide
  • zahăr vanilinat
  • 2 linguri lapte condensat
  • 2 linguri griş
  • 1 plic budincă de vanilie
  • 1 praf de scorţişoară
  • 200 g nucă tocată

Mod de preparare

Cureţi dovleacul şi îl razi. Îl căleşti până se înmoaie, apoi adaugi budinca, amesteci şi lasi compoziţia deoparte. În dovleacul fierbinte, adaugi stafidele, laptele, grişul, scorţişoara şi nuca tocată.

Tapetezi cu aluat o tavă pentru tartă. Întinzi pasta rece de dovleac şi decorezi cu bucăţi din aluatul rămas, cu felii subţiri de dovleac sau cu bucăţi de brânză. Coci în cuptorul preîncălzit la 180°C, 40 de minute, până prinde o crustă aurie.

Sursă: restaurantedelux.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite