Lungimea sau grosimea penisului: ce contează mai mult?

0
0

Accesul tot mai uşor la filmele porno formează aşteptări nerealiste privind aspectul fizic şi „dotările“ intime ale bărbaţilor, făcându-i să se întrebe care dintre lungimea sau grosimea penisului conteaza mai mult pentru partenerele lor. Multe femei se aşteaptă ca şi partenerii lor să aibă penisuri la fel de mari ca actorii din aceste producţii, iar bărbaţii devin la rândul lor complexaţi. De multe ori însă, nu au motive reale de îngrijorare.

Lungimea sau grosimea penisului: ce contează mai mult? Care este lungimea medie

Conform unor studii recente, în lume dimensiunea medie a unui penis erect variază între 12 şi 16 cm şi 7-10 cm în stare flască. Nu doar lungimea este însă importantă. Grosimea penisului contează mai mult, scrie Sexgen.showbiz.ro.

De multe ori, un bărbat care are un penis scurt şi gros va considera că este slab dotat, dar în realitate are exact ce îi trebuie. Tot studiile au mai indicat că dimensiunea medie a circumferinţei pensiului, în stare erectilă, este de aproximativ 12 cm.

Un detaliu extrem de important: o dimensiune foarte mică a penisului în stare flască nu înseamnă neapărat şi o dimensiune mică în stare de erecţie. Diferenţele pot fi surprinzătoare. Şi un alt lucru pe care bărbaţii trebuie să îl ştie: lungimea medie a unui vagin este de 12 cm, prin urmare un penis mai lung de 12 cm nu va fi prea folositor.

Lungimea sau grosimea penisului: ce contează mai mult pentru femei?

Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Texas arată că majoritatea femeilor care au luat parte la chestionar (45 din 50) apreciază mai mult grosimea penisului decât lungimea. Tehnica bărbatului este mult mai importantă, el putând compensa prin sărutări şi mângăieri o „dotare” mai slabă. Oricum, vaginul femeii este elastic şi se poate adapta pentru aproape orice dimensiune a penisului.

La întrebarea dacă mărimea pensiului contează cu adevărat, sexologul roman Cristian Delcea răspunde:
„Da, contează pentru persoanele care s-au obişnuit cu dimensiuni peniene mari la începutul vieţii sexuale.( ….) Adică dacă o femeie şi-a început viaţa sexuală cu un partener foarte dotat, cu un penis mare, de 18 centrimetri şi ceva, atunci ea nu are cum să fie satisfăcută de un alt partener ce are penisul de 12 centrimetri. Procesele cognitive sunt răspunzătoare de aceste aşteptări. Ţine de o obişnuinţă, nu de o regulă generală la femei. Şi nu, nu contează când vorbim de persoanele care nu au nevoie de dimensiune, cât de o satisfacţie sexuală sau de un act sexual per ansamblu - mângâieri, alintări, penetrare, suportul emoţional şi toate celelalte“.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturaţi-vă, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

   

Mai multe - Viață de cuplu

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite