Şi, totuşi, mărimea contează? Care este lungimea normală a penisului la români şi ce le înnebuneşte, de fapt, pe femei în pat - explicaţiile unui sexolog renumit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sexologul Cristian Delcea spune că nu s-a făcut niciun studiu în România legat de cât de dotaţi sunt bărbaţii şi că valoarea medie a penisului de 12,7 centimetri lungime, de care a auzit şi care apare pe mai multe site-uri, nu ar fi corectă.

Deşi nu s-a făcut nicio cercetare ştiinţifică despre cât de dotaţi sunt românii în pantaloni, se ştie că, în lume, lungimea medie a penisului erect al unui bărbat este undeva între 14 şi 16 centimetri. „Cercetarea sexologică în România e foarte timidă, mai ales pe evaluarea dimensiunilor peniene. Nu ştiu să se fi făcut, la noi, vreun studiu de măsurare a penisului, însă, cred că media de 12,7 centimetri nu e o cifră corectă în ceea ce-i priveşte pe români. Probabil sunt indicatori generali“, afirmă sexologul clujean Cristian Delcea.

Complexele bărbaţilor

Majoritatea clienţilor care vin la el sunt complexaţi de mărimea „juniorului“. Vorbim de bărbaţi cu vârste de 40-50 de ani care-şi doresc un penis mai mare din pricina complexului că nu reuşesc să aibă erecţie de câte ori vor şi fiindcă au iubite tinere. 

„Disfuncţia erectilă, modul cum arată bărbatul, dimensiunea penisului şi incapacitatea de a satisface capriciile materiale ale partenerei, toate aceste sunt cele mai des întâlnite complexe ale bărbaţilor“, afirmă sexologul.

Mulţi dintre domnii care i-au călcat pragul au apelat la diverse metode, medicamente, tratamente şi terapii de mărire a penisului, însă fără rezultat. Singura soluţie de mărire a penisului, sigură sută la sută, este, spune sexologul, cea chirugicală.

sex-zodii-lenese-seo

Mărimea contează?

S-a dovedit ştiinţific că un nas sau un picior mare nu înseamnă că bărbatul are şi un penis mare. Întrebat dacă mărimea contează, sexologul clujean a spus că prima experienţă sexuală a femeii e cea care determină categorisirea penisurilor în mai mici, mici, mari şi foarte mari.

„Da şi nu. Da, contează pentru persoanele care s-au obişnuit cu dimensiuni peniene mari la începutul vieţii sexuale. Vorbim aici de procese cognitive care sunt răspunzătoare de intensitatea şi de calitatea aşteptărilor legate de dimensiune. Adică dacă o femeie şi-a început viaţa sexuală cu un partener foarte dotat, cu un penis mare, de 18 centrimetri şi ceva, atunci ea nu are cum să fie satisfăcută de un alt partener ce are penisul de 12 centrimetri. Procesele cognitive sunt răspunzătoare de aceste aşteptări. Ţine de o obişnuinţă, nu de o regulă generală la femei. Şi nu, nu contează când vorbim de persoanele care nu au nevoie de dimensiune, cât de o satisfacţie sexuală sau de un act sexual per ansamblu - mângâieri, alintări, penetrare, suportul emoţional şi toate celelalte“, explică Cristian Delcea.

Potrivit acestuia, creierul memorează tot ce înseamnă activitate, fie ea sexuală, fie aşteptări legate de mâncare, comoditate sau îmbrăcăminte.

„Vorbim despre o societate care pledează pentru dimensiuni mari: sâni mari, fund mare, conturi mari, maşini mari şi aşa mai departe. Toate aceste dimensiuni sunt mediatizate excesiv şi ajung să fie  inoculate repetitiv consumatorilor de media. Şi atunci, automat, oamenii încep să dezvolte aceste aşteptări. Ori aceste aşteptări, la unele sau la unii devin atât de rigide şi absolutiste încât aceştia nu mai pot să întreţină actul sexual.
Totul este o chestiune mentală şi de obişnuinţă. Sunt femei care au nevoie de dimensiuni mari peniene, aşa s-au obişnuit şi asta vor să încerce şi, odată cu încercatul, a devenit o aşteptare. Şi sunt persoane care nu au nevoie de dimensiuni mari, cât de satisfacţia per ansamblu“,
încheie sexologul.

Din păcate, afirmă acesta, mărimea penisului continuă să fie un tabu sexual, chiar şi la tinerii de 20 de ani din ţară.

image

Românii, între congolezi şi coreeeni?

În 2012, un studiu realizat de profesorul Richard Lynn de la Universitatea din Ulster, în urma unor cercetări de mai mulţi ani. Potrivit concluziilor acestuia, rezultatele confirmă o teorie mai veche despre diferenţele dintre rase: cel mai bine dotaţi sunt negroizii, iar la polul opus mongoloizii. Cercetarea sa a avut şi critici care au susţinut că rezultatele sunt irelevante fiindcă datele au fost adunate pe Internet.
În acest studiu, românii ar fi cei mai slabi dotaţi din Europa, cu o lungime medie de 12,7 centimetri.

Clasamentul: Congo - 18 cm Ecuador - 17,8 Ghana - 17,3 Columbia - 17 Islanda - 16,5 Italia - 15,7 Africa de Sud - 15,2 Suedia - 14,9 Grecia - 14,7 Germania - 14,4 Noua Zeelandă - 13,9 Marea Britanie - 13,9 Canada - 13,9 Spania - 13,9 Franţa - 13,4 Australia - 13,2 Rusia - 13,2 SUA - 12,9 Irlanda - 12,7 România - 12,7 India - 10,1 China - 10,1 Thailanda - 10,1 Coreea de Sud - 9,6 Coreea de Nord - 9,6

Un alt studiu publicat în „British Joural of  Urology”, realizat pe un eşantion de 1.600 de bărbaţi din toată lumea, a indicat că mărimea medie a unui penis erect este de 14,2 centimentri lungime şi 12,2 centimetri în circumferinţă.

Când problema e în mintea bărbaţilor

Un penis se poate mări, chirurgical, între 2 şi 4 centimetri, spune chirurgul estetician Mihai Aşchilian. Acesta are circa 2-3 clienţi pe an care vin dornici să-şi mărească „juniorul“. Penisul poate fi şi îngroşat, nu doar lungit. Pentru îngroşare se foloseşte fie grăsime din corpul omului - îngroşare permanentă, fie acid hialuronic - îngroşare temporară.

„Au fost bărbaţi care aveau dimensiuni normale, dar vroiau, după operaţie, să arate ca staruri porno. Pe ei i-au refuzat. Problema era în mintea lor“, afirmă chirurgul Aşchilian.

Ce trebuie să se ştie e că operaţia de mărire a penisului are un risc foaret mare de infecţie şi că după intervenţie pacientul trebuie să urmeze o terapie pentru ca ţesuturile întinse prin operaţie să rămână alungite pentru ca operaţia să fie un succes. Dacă acestea nu rămân întinse, atunci penisul revine la forma de dinainte de operaţie.

Mai puteţi citi:

Mituri despre sex din popor: adevăruri despre „moartea” plăcerii, mărimea penisului şi ejaculare

10 curiozităţi despre vagin

Ce gândesc bărbaţii despre femeile care fac sex de la prima întâlnire

A apărut sintagma „nevasta“ sau „soţul“ de la serviciu: cum opreşti o relaţie platonică de la locul de muncă să ajungă la sex

Dimensiunea vaginului se modifică în funcţie de cât de des faci sex?

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite