„Fă-mă, Doamne, val de tei şi aruncă-mă-ntre femei.“ 4 lecţii despre sexualitate şi sănătate mentală

0
0

Cum este privită sexualitatea din perspectiva psihologiei evoluţioniste? Care sunt semnele comportamentului seductiv? Care e diferenţa dintre comportamentul şi orientarea de tip homosexual? 4 cercetători români răspund la aceste întrebări duminică, 27 noiembrie, de la ora 10.00, în cadrul unei conferinţe inedite organizate la Facultatea de Psihologie, Universitatea din Bucureşti.

„Sexualitatea este probabil comportamentul care suscită cel mai mare interes. Este prilej de război şi pace, de reverie şi coşmar, scandalizează şi desăvârşeşte, controlează lumea şi este controlată de către lume, este imorală şi divină. Cum şi din ce cauze a ajuns acest comportament fiziologic natural şi indispensabil să fie ţinta atâtor tabuuri?“, se întreabă Carmen Strungaru, profesor universitar al Facultăţii de Biologie, Universitatea din Bucureşti. Acesta este punctul de plecare al unei analize a sexualităţii din persepctivă biologică şi culturală, pe care profesorul o va prezenta duminică la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei a Universităţii din Bucureşti. Cercetarea va fi prezentată în cadrul unei conferinţe despre sexualitate, inteligenţă, personalitate şi sănătate mentală, prin prisma psihologiei evoluţioniste, organizată de Universitatea din Bucureşti şi Asociaţia Choice.

Din programul conferinţei fac parte însă şi alte prezentări inedite ale cercetătorilor români: „Provocări prinvind măsurarea cross-culturală a constructelor psihologice“, susţinută de prof. dr. Dragoş Iliescu, „Homosexualitatea: Cum şi de ce, din perspectiva etologiei şi a psihologiei evoluţioniste“, susţinută de conf. dr. Alina Rusu şi „Indicatori ai comportamentului seductiv: jocurile evoluţioniste între sexual şi non-sexual“, prezentată de conf. dr. Alina Rusu şi drd. Emanuel Andelin. Evenimentul se va desfăşura la sediul Facultăţii de Psihologie, Universitatea din Bucureşti, începând cu ora 10.00, şi este al doilea de acest tip organizat de Asociaţia Choice. Mai multe detalii puteţi găsi aici

Viață de cuplu


Ultimele știri
Cele mai citite