UPDATE: Dan Grigoraş nu mai are voie să fie profesor. Percheziţii la domiciliul unui profesor din UPG Ploieşti. Este bănuit că cerea bani studenţilor pentru o notă de trecere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesor din cadrul UPG Ploieşti, vizat de ancheta procurorilor                  FOTO: ADEVĂRUL
Profesor din cadrul UPG Ploieşti, vizat de ancheta procurorilor                  FOTO: ADEVĂRUL

Sunt percheziţii la această oră în Ploieşti, la domiciliul unui profesor din cadrul Universităţii Petrol şi Gaze, suspectat de fapte asimilate corupţiei. Percheziţiile sunt efectuate de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova cu sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie Prahova.

UPDATE: Dan Ioan Grigoraş, profesorul din UPG acuzat de luare de mită, a fost plasat sub control judiciar cu interdicţia de a-şi mai exercita profesia, pe o perioadă de 60 de zile. 

Sunt percheziţii la această oră în Ploieşti, la domiciliul unui profesor din cadrul Universităţii Petrol şi Gaze, suspectat de fapte asimilate corupţiei. Percheziţiile sunt efectuate de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova cu sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie Prahova. Profesorul acuzat de luare de mită este Dan Ioan Grigoraş.

 Grigoraş, unul dintre cei mai vechi profesori ai univeristăţii ploieştene, cu o vechime la catedră de peste 30 de ani, este suspectat acum că solicita studenţilor săi, în special de la cei din ani terminali şi chiar masteranzi, bani pentru a primi o notă de trecere la examen.

 De teamă să nu ajungă pe mâna procurorilor, Dan Grigoraş concepuse o strategie prin care reuşa să intre în posesia banilor. Studenţii erau trimişi la o anumită benzinărie de pe raza judeţului Prahova de unde cumpărau vouchere de benzină pe care ulterior profesorul le-ar fi înregistrat ca şi cheltuială nereală în societatea sa. Fiecare student plătea între 200 şi 250 de lei, după care se prezenta în examen cu dovada în mână, susţin surse apropiate anchetei.

Până la acest moment al anchetei au fost identificaţi 21 de studenţi care au procedat în acest fel, dar aceştia nu au fost audiaţi până în prezent.

Informaţii legate de feleul în care proceda profesorul Girgoraş pentru a-şi spori veniturile au ajuns până la urechile conducerii Universităţii Petrol Gaze din Ploieşti. Surse din cadrul instituţiei au precizat că mult timp  au avut mâinile legate pentru că nu au putut proba faptul că respectivul cadru didactic cere mită studenţilor. Au reuşit ca, la ultimele două examene din sesiunea din vara acestui an să nu-i mai permită lui Dan Grigoraş să examineze studenţii, acesta fiind înlocuit cu o comisie specială.

Dan Grigoraş este unul dintre specialiştii români cu o vastă experienţă în domeniul geologiei petroliere. Este conferenţiar doctor inginer la Facultatea de Ingineria Petrolului şi Gazelor, departamentul de Geologie Petrolieră şi Inginerie de zăcământ şi predă la această catedră de aproape 30 de ani.

Nu este pentru prima dată când un profesor din cadrul universităţii ploieştene are probleme cu legea. În luna septembrie a acestui an, profesorul de matematică Alexe Călin Mureşean a fost plasat în arest la domiciliu după ce a fost prins în flagrant primind bani de la studenţii săi pentru o notă de trecere.

În 2015, procurorii aceleiaşi structuri de Parchet l-au trimis în judecată pe Ilie Ristea, lector universitar în cadrul UPG Ploieşti, a fost filmat când primea câte 300 de lei de la mai mulţi studenţi care doreau să scape de restanţa la matematică.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite