De ce unele persoane strigă numele foştilor parteneri în timpul unei partide de sex

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sex twitter.com

Este stânjenitor pentru cei implicaţi şi de multe ori pune capăt la ceea ce ar fi putut fi o noapte de dragoste, însă anumitor persoane li se întâmplă să strige numele greşit în timpul sexului, iar acest lucru are o explicaţie ştiinţifică.

Potrivit doctorului Jim Pfaus, acest lucru este natural şi are legătură cu modul de funcţionare a creierului: „Când eşti într-o stare de euforie, evoci lucruri care îţi amintesc de momente din trecut pentru că eşti într-o stare prin care ai mai trecut anterior.“

Astfel, este inevitabil ca mintea ta să nu zboare la amintirile experienţelor tale sexuale anterioare chiar în mijlocul actului sexual. Poate părea o insultă gravă atunci când în cel mai vulnerabil şi intim moment al vostru, partenerului îi scapă numele fostului sau fostei, dar potrivit doctorului Pfaus acesta poate fi considerat un lucru bun, arată The Independent.

„Trebuie să înţelegem că poate cel de lângă noi a avut parte de un fost iubit (iubită) foarte special(ă) care l-a făcut sau a făcut-o să simtă nişte emoţii puternice. Atunci, trăirile, calitatea orgasmelor şi sentimentul de apropiere sunt asociate cu acea persoană şi cu numele ei.“, a explicat expertul.

Prin urmare, atunci când partenerul tău te strigă pe alt nume, este pentru că apropierea voastră îi reaminteşte de momentele intime anterioare. Asta explică şi de ce este mult mai probabil să-ţi strigi din greşeală partenerul pe numele unui fost sau al unei foste, decât pe cel al unui membru din familie sau al unui prieten.

Mulţi oameni spun că pur şi simplu nu mai gândesc în timpul sexului, iar asta se întâmplă înseosebi în cazul femeilor.

„La momentul orgasmului, femeile nu au niciun fel de sentimente emoţionale“, spune profesorul Gert Holstege de la Universitatea din Groningen, Olanda.

Astfel, putem înţelege de ce majoritatea cazurilor stânjenitoare de greşire a numelui au loc în timpul orgasmului.  

Dr. Pfaus crede că trebuie evitată ignorarea erorii. Sfatul său? „Opriţi-vă din ceea ce făceaţi şi vorbiţi despre asta, încercaţi să găsiţi o modalitate pentru un final fericit“.

Viață de cupluPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite