Numărul ideal de parteneri de sex a fost descoperit. Şi este mai mic decât am fi crezut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Contrar ideii că promiscuitatea masculină este tolerată, iar cea feminină nu, ambele sexe par să fie egal reticente în a se implica într-o relaţie pe termen lung cu cineva care are o istorie sexuală prea bogată, arată un nou studiu.

Numărul partenerilor sexuali anteriori poate deveni la un moment dat subiect de discuţie într-o relaţie. Un nou studiu realizat în Marea Britanie, prin cooperarea a trei universităţi - Nottingham, Bristol şi Swansea – şi publicat în „Jurnalul de cercetări asupra sexului“  a dezvăluit că, atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei numărul magic este 3, potrivit dailymail.com.

Numărul variază atunci când vine vorba de o relaţie pe termen lung, în sensul reducerii la 2. Atunci când îşi pun problema să se implice într-o relaţie pe termen lung, majoritatea participanţilor la studiu au declarat că preferă ca persoana vizată să nu aibă la activ o istorie sexuală prea bogată.

Un partener cu o istorie sexuală bogată poate fi un pariu pierdut pe termen lung pentru că numărul mare de parteneri poate fi semnul nestatorniciei, a explicat dr. Steve Stewart-Williams, unul dintre coordonatorii studiului.

Contrar ideii că promiscuitatea masculină este tolerată, iar cea feminină nu, ambele sexe par să fie egal reticente în a se implica într-o relaţie cu cineva care are o istorie sexuală prea bogată,a adăugat acesta.

Studiul a cuprins 188 de persoane cu vârste între 18 şi 35 de ani, din care 104 au fost femei. În mod ironic, cei care au luat parte la studiu au declarat că nu prea au atins standardele declarate. Numărul mediu de parteneri trecuţi a fost de 5,81 la femei şi de 8,4 la bărbaţi.

SănătatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite