Articol publicitar

De ce hainele pentru copii pun problema greşit

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
nanou

Capacitatea preşcolarilor de a cuprinde tainele comunicării este amplificată de muzică şi mişcare. Spaţiile verzi ajută copiii să înveţe mai repede prin intermediul explorării. Micuţii descoperă gravitaţia însăşi prin experimente făcute la masa de prânz. Şi totuşi, hainele pentru copii pe care le găsim adesea pe piaţă nu încurajează nici una din fundamentele care stau la baza unei dezvoltări armonioase a copiilor noştri.

Este ca şi cum am avea o lume întreagă la picioarele noastre, dar noi preferăm să mergem pe vârfuri şi călcând atenţi doar pe margine.

Sigur, hăinuţele trebuie să fie din materiale de calitate – bumbac sau in – şi cu un design plăcut. E important să aibă culori calde, naturale, blânde.

Însă problema apare la design. Prea des găsim, mai ales în piaţa mainstream de haine pentru copii, stiluri care împrumută din ce poartă adulţii. De parcă toţi părinţii vor: 1. să proiecteze viziunea lor asupra hainelor pentru copii şi 2. să replice stilul lor vestimentar în pantalonii şi rochiţele cumpărate pentru cei mici.

Ce s-a întâmplat cu explorarea? Ce s-a întâmplat cu libertatea de a cuprinde fiecare secret al lumii minunate în care totul este atât de nou? Ce s-a întâmplat cu a neglija un pic aparenţele pentru a căuta bucuria explicaţiei din spate?

Haine pentru copii cu design coreean

Fondatorii Nanou, părinţi tineri la rândul lor, cred că au găsit soluţia vestimentară în designul coreean. Haine cu un spirit mai degrabă androgin, confortabile şi comode, cu un design minimalist şi o croială care permite tot felul de combinaţii neaşteptate.

Gecuţe cu un număr mai mare care par că se potrivesc perfect sau hanorac cu rochiţă purtate la sandale cu şosete – sunt doar câteva exemple.

Nanou este un magazin online care susţine libertatea de a descoperi a copiilor. Numele însuşi este porecla pe care fetiţa fondatorilor l-a dat lunii. Aceştia sunt de părere că fiecare copil ar trebui să se îndrepte către lună, să aspire către descoperire.

Ei cred că hainele pentru copii trebuie să vină în sprijinul lor, să îi ajute să se mişte liberi, să pună accent pe ceea ce fac copiii, nu pe felul în care arată.

Haine pentru exploratori

Tot mai mulţi părinţi îşi privesc copiii cu atenţie tocmai pentru a învăţa cum să se uite la lucruri în general. Când au întrebat-o pe fetiţa lor de ce îi spune aşa lunii, le-a răspuns că de-acolo vine ea.

„Ar trebui să ne uităm la copiii noştri ca la nişte exploratori, oameni care vor fi în curând indivizi cu o viziune doar a lor asupra lumii în care trăim. Şi atunci întrebarea care se naşte este: de ce fel de costum are nevoie exploratorul nostru? Indiferent că e vorba de haine, jucării sau de atmosfera pe care o construim atunci când chiar ne petrecem timp cu ei,” explică unul din fondatorii Nanou.

Hainele găsite pe nanou.ro sunt din materiale de calitate şi au culori foarte apropiate de cele naturale. Pastelate şi cu o căldură subtilă, oferă un suflu nou pe piaţa de haine pentru copii între 1 şi 4 ani. Descoperă mai multe aici.

Viață de cupluPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite