Cum se poartă românii la prima întâlnire: sunt timizi sau curajoşi?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Românii nu sunt foarte curajoşi când vine vorba de prima întâlnire FOTO: spicyscribbler.com
Românii nu sunt foarte curajoşi când vine vorba de prima întâlnire FOTO: spicyscribbler.com

Îmbrăţişările şi ţinutul de mână sunt gesturi acceptate de majoritatea românilor la prima întâlnire, dar nu la fel stau lucrurile în cazul unui sărut, potrivit unui sondaj realizat online. Apropierile mai intime sunt „păstrate“ de români pentru următoarele întâlniri.

Doar 12% din români au curajul să iniţieze un sărut sau acceptă să fie sărutaţi de la prima întâlnire, arată un studiu realizat de platforma de dating online Sentimente.ro în perioada 6-22 februarie, pe 7.620 de respondenţi. Prima întâlnire este momentul tatonărilor cred cei mai mulţi dintre români, semn că sunt încă tradiţionalişti.  

Un pupic pe obraz este suficient la final de întâlnire, cred 20% din români. Alte apropieri fizice considerate „acceptabile“ la prima întâlnire sunt îmbrăţişările (11%) şi ţinutul de mână (16%). O treime din respondenţi au declarat că preferă să se păstreze pentru o a doua întâlnire.

Cum îşi formează prima impresie

Mai mult decât inteligenţa şi aspectul fizic al partenerului cu care au fost la prima întâlnire, românii pun preţ pe încrederea pe care le-o inspiră acesta, mai arată studiul Sentimente.ro.

Odată depăşită prima întâlnire cu emoţiile ei, a doua întrevedere nu se lasă mult aşteptată, iar bărbaţii devin din ce în ce mai îndrăzneţi şi mai hotărâţi. Astfel, în proporţie de 48%, aceştia spun că programează o a doua întâlnire chiar în următoarea zi, iar 30% după trei zile.

„Întâlnirile au început să evolueze un pic diferit de cum suntem obişnuiţi de când interacţiunile din mediul online se intensifică pe zi ce trece tot mai mult. Oamenii au timp să se cunoască, să se descoasă înainte de prima întâlnire, chiar se îndrăgostesc înainte de a se vedea pentru prima dată, aşa că prima întrevedere în offline este de fapt o confirmare a ceea ce au început deja să simtă. Odată primită această confirmare, relaţia avansează mult mai repede, nu mai aşteaptă nimeni o săptămână până la a doua întâlnire“, a explicat Flori Dragomir, vicepreşedinte Sentimente.ro.

Cât de repede ajung la căsătorie

Românii nu stau prea mult pe gânduri când vine vorba de căsătorie. Ei sunt dispuşi să facă marele pas într-un timp destul de scurt de la prima întâlnire, lucru valabil mai ales în cazul reprezentanţilor de sex masculin.

În proporţie de 30%, respondenţii acestui studiu au declarat că o relaţie are nevoie de mai puţin de un an pentru a se concretiza într-un mariaj. Pe de altă parte, şi mai mulţi (55%) spun că nu există o regulă în această privinţă şi că, atâta timp cât există iubire, nu contează aşa-zisele reguli. De altfel, cei mai mulţi dintre respondenţii singuri sunt încrezători că vor reuşi să-îşi găsească perechea în scurt timp, astfel încât să se căsătorească anul acesta (47%) sau, cel târziu, în 2016 (15%).

Găseşte-ţi jumătatea pe PrimaLove

Viață de cupluPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite