Cât timp este necesar să fie stimulată o femeie ca să ajungă la orgasm: greşeala pe care o fac bărbaţii în dorinţa de a-şi satisface partenerele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
99% dintre femei au nevoie de stimulare pentru a atinge
orgasmul Foto topsy.fr
99% dintre femei au nevoie de stimulare pentru a atinge orgasmul Foto topsy.fr

În timp ce 99% din femei au nevoie de stimulare clitoridiană pentru a atinge orgasmul, cei mai mulţi bărbaţi nu au habar cât timp trebuie să se concentreze asupra acestui detaliu pentru a le oferi plăcere partenerelor. Vina pentru această situaţie la aparţine însă femeilor.

99% din femei au nevoie de stimulare clitoridiană pentru a atinge orgasmul, conform studiilor. Aşa că dacă bărbaţii îşi închipuie că partenera lor poate avea orgasm printr-un simplu contact sexual vaginal, s-ar putea să fie destul de greu. Singurul mod în care acest lucru poate fi posibil este dexteritatea partenerului în a stimula clitorisul sau suprafaţa din jurul deschiderii vaginului. 

În cazul anumitor femei, ceva mai norocoase, clitorisul este situat mai aproape de vagin, iar atunci anumite poziţii sexuale ajută la stimularea acestora, scrie yourtango.com.

Cele mai puţin norocoase, din acest punct de vedere, pot ajuta la stimulare cu ajutorul mâinii sau prin frecare cu partenerul, ceea ce duce mai uşor la obţinerea plăcerii, spune Tammy Nelson, terapeut sexul, autor, speaker internaţional şi psihoterapeut licenţiat cu peste 25 de ani de experienţă.

Există şi un procent destul de mic de femei care pot atinge orgasmul doar prin penetrare, ţinând cont că vaginul este un sistem complex de terminaţii nervoase, clitorisul fiind cea mai mare zonă de stimulare a corpului feminin. 

Ce cred bărbaţii şi care este realitatea 

Experţii spun că 80 % dintre femei mimează orgasmul la un moment dat în timpul actului sexual, deoarece se tem prea mult să-i spună partenerului ceea ce au nevoie sau nici măcar nu se cunosc pe sine.

Într-un nou studiu realizat în SUA, bărbaţii au fost întrebaţi de câte minute de stimulare clitoridiană directă au nevoie femeile pentru a ajunge la orgasm. Cei mai mulţi bărbaţi au spus cam 4 minute, dar în realitate durata variază de la cel puţin 7 minute la 25 de minute.

Şi toată încurcătura se pare că este numai din vina femeilor, din moment ce studiile au arătat că acestea mimează orgasmul după aproximativ 4 minute de stimulare, prin urmare partenerii cred că au făcut o treabă bună. Specialiştii spun că femeile trebuie să explice partenerilor de sex cum să procedeze pentru a le ajuta să ajungă la orgasm, altfel aceştia se bazează pe informaţii greşite.

Terapeutul sexual subliniază că femeile pot ajunge la orgasm vaginal mai uşor dacă penetrarea are loc după ce au fost stimulate suficient, până simt că se apropie de punctul culminant. Însă condiţia este ca femeia să se concentreze pe propria plăcere, fără să-şi facă griji despre cât timp durează, dacă funcţionează metoda sau dacă va ajunge sau nu la orgasm. 

Viață de cupluPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite