Te susţine, te manipulează sau te foloseşte sexual? Relaţiile de cuplu care au cele mai puţine şanse să reziste în timp

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Specialiştii au făcut o listă a tipurilor de relaţii care au cele mai puţine şanse să reziste în timp Foto Arhiva
Specialiştii au făcut o listă a tipurilor de relaţii care au cele mai puţine şanse să reziste în timp Foto Arhiva

Nevoia de control a unui partener nu va aduce niciodată fericirea în cuplu, la fel cum nici dependenţa nu va crea un mediu benefic dezvoltării unei relaţii armonioase. Specialiştii au făcut o listă a tipurilor de relaţii care au şanse reduse de supravieţuire.

Nu toate relaţiile sunt menite să dureze. În timp ce unele persoane se iubesc până la sfârşitul vieţii, altele sunt doar o punte de legătură, ce trec prin viaţa partenerului lăsând în urmă amintiri şi experienţe.  

Diferenţele partenerilor îşi au originile în experienţele de viaţă, personalitate, sau bagajul educaţional. După o cercetare atentă, specialiştii au fost identificate 9 tipuri de relaţii care sunt sortite eşecului:

Relaţia independentă

Independenţa nu este un lucru rău. Cu toate acestea, fiind într-o relaţie serioasă este nevoie de compromisuri şi sacrificii. Independenţa este compatibilă cu implicare într-o relaţie, deşi te-ai putea gândi că această combinaţie este una greu de susţinut. Totuşi, atât tu cât şi partenerul trebuie sa fiţi independenţi până la un anumit nivel, care să permit relaţiei să fiuncţioneze. Independenţa totală în relaţia nu este o alegere inspirată.

Relaţia co-dependentă

Într-o relaţie de co-dependenţă, cei doi parteneri pari a nu reuşi să funcţioneze separat. Totuşi, independenţa este o calitate pe care toată lumea ar trebui să o posede. Imposibilitatea de a sta departe de partenerul tău îţi poate crea probleme în viaţa socială şi relaţiile cu prietenii sau familia, scrie yourtango.com.

Relaţia dominată de unul dintre parteneri

Dacă într-o relaţie unul dintre parteneri încearcă să fie dominator, lucrurile nu  sta prea bine în viitor. Acest lucru arată o lipsă de dragoste, înţelegere şi încredere. Toate aceste lucruri contribuie la o  relaţie nesănătoasă în care ambii parteneri au de suferit.

Relaţia deschisă

Relaţiile deschise permit partenerilor să se vadă şi cu alte persoane, fără să existe gelozie sau critici. Dacă faceţi parte dintr-o astfel de relaţie, sunt şanse ca unul dintre voi să facă greşeala de a se implica emoţional cu a treia persoană, iar relaţia voastră să se termine.

Relaţia în care partenerii încearcă se se schimbe

Partenerii care fac parte dintr-o astfel de relaţie încearcă să se adapteze reciproc prin schimbarea rutinei, intereselor, hobby-urile, şi chiar prietenilor. Persoanele care aleg să se schimbe pentru a fi plăcuţi de către partenerul lor trebuie să înţeleagă că pe Pământ nu există doi oameni perfect compatibili, motiv pentru care relaţiile necesită compromis şi acceptare. O relaţie nu trebuie să determine partenerii să-şi schimbe întreaga personalitate doar pentru a fi plăcuţi.

Relaţia toxică

Acest tip de relaţie este format din parteneri care sunt atraşi unul de celălalt, dar nu sunt dispuşi să facă compromisuri pentru ca relaţia să funcţioneze. Ei au opinii şi interese diferite, care conduc la discuţii şi probleme, deşi partenerii se iubesc.

Relaţia „cei mai buni prieteni”

Aceasta este o relaţie în care ambii parteneri se simt confortabil împreună, vorbesc şi se înţeleg perfect, dar există o lipsă a intimităţii. Sexul este o parte importantă, iar o relaţie în care acest capitol lipseşte, este sortită eşecului.

Relaţia bazată pe sex

În comparaţie cu tipul anterior de relaţie, aceasta este formată din doi oameni care sunt interesaţi de sex şi nimic mai mult. Între partenerii din acest tip de relaţie nu există loc pentru nicio conexiune profundă.

Relaţia la distanţă

În cele mai multe cazuri, partenerii care fac parte dintr-o astfel de relaţie ajung într-un moment de disperare, pentru că nu sunt în măsură să se vadă şi să comunice în mod regulat.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite