Bărbaţii, mai romantici decât s-ar crede

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În pat, bărbaţii sunt mai romantici decât femeile. FOTO Shutterstock
În pat, bărbaţii sunt mai romantici decât femeile. FOTO Shutterstock

Rezultatele unui nou studiu dezvăluie o teorie surprinzătoare legată de romantismul în viaţa de cuplu. Cercetătorii au descoperit că reprezentanţii sexului masculin sunt mai romantici decât femeile şi dau dovadă de creativitate atunci când vine vorba de închipuirea scenelor de amor.

Cercetătorii au descoperit că, deşi femeile sunt cele care lăcrimează în faţa televizorului, rolurile se inversează în viaţa reală. Concluziile studiului publicat în cartea „The Normal Bar“ dezvoltă o ipoteză legată de preferinţele celor două sexe referitoare la doza de romantism necesară oricărui cuplu.

Experţii au descoperit că 49% dintre bărbaţii implicaţi în cadrul sondajului s-au îndrăgostit la prima vedere. În ceea ce priveşte categoria feminină, doar 28% din femei au mărturisit că şi-au găsit alesul la primul contact vizual.

Cartea, scrisă de americana Chrisanna Northrupp, reprezintă o colecţie de date şi sondaje menite să demonteze miturile care s-au ţesut în jurul sexualităţii, relatează publicaţia „Counsel&Heal“. Lucrarea conţine aproximativ 1.300 de întrebări referitoare la activitatea sexuală şi la trăsăturile de personalitate pe care trebuie să le aibă partenerul ideal.

Cercetarea a arătat că în timp ce 74% dintre oameni sunt mulţumiţi cu relaţia lor, 66% dintre persoanele chestionate cred că şi-au întâlnit deja sufletul pereche. În plus, subiecţii intervievaţi au explicat că o partidă de amor, fără implicaţii sentimentale, nu poate fi considerată o aventură. Astfel, 15% dintre membrii implicaţi în cadrul cercetării au recunoscut că au înşelat, dar numărul lor a crescut simţitor atunci când întrebarea a fost formulată altfel. Întrebaţi dacă au întreţinut relaţii sexuale în afara vieţii de cuplu, oamenii au devenit mai deschişi şi au admis că au fost necredincioşi, fără să-şi considere gestul drept un act de infidelitate.

Autorii studiului au explicat că o relaţie fericită este influenţată de modul în care partenerii se comportă în dormitor şi de afecţiunea pe care şi-o arată reciproc. Desigur, aceştia au admis că piatra de temelie a unei relaţii o reprezintă comunicarea.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite