Vârsta, un impediment pentru căsnicie?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vârsta nu face parte din ecuaţia iubirii este teoria pe care Sasha Brown o promovează. FOTO Shutterstock
Vârsta nu face parte din ecuaţia iubirii este teoria pe care Sasha Brown o promovează. FOTO Shutterstock

Polemicile legate de tema vârstei ideale la care femeile ar trebui să spună „Da“ şi să-şi însuşească titlul de soţie continuă. Scriitoarea Sasha Brown este de părere că pentru o căsnicie vârsta nu contează şi aduce câteva argumente pentru a-şi susţine punctul de vedere.

Secretul unei vieţi conjugale fericite nu implică o anumită vârstă, sunt de părere specialiştii care atenţioneaze femeile să acorde o importanţă deosebită partenerului ales şi nu superstiţiilor sau zvonurilor.

Publicaţia „The Huffington Post“ a realizat o listă cu şapte argumente care spulberă mitul vârstei ideale şi explică de ce anii nu au însemnătate atunci când vine vorba de viaţa conjugală.

Nu toată lumea îşi doreşte un copil. Părinţii insistă să-şi vadă copii căsătoriţi pentru că-şi doresc stabilitate pentru odraslele lor şi un nepot pentru ei. Există, însă, şi excepţii. Unele perechi hotărăsc să nu includă un al treilea membru în familiile lor. Aşadar, vârsta la care decid să-şi unească destinele ar trebui să fie o decizie proprie, este de părere Sasha Brown.

Maturizarea se realizează în ritmuri diferite. Dacă unele persoane se maturizează mult mai repede, alţii preferă să copilărească indiferent de vârstă. Mariajul reprezintă un pas important în viaţa oricui, o decizie ce trebuie analizată, crede Brown. Specialista îşi sfătuieşte cititorii să se căsătoarescă atunci când simt că a venit momentul, fără să cedeze presiunilor venite din exterior.

Nu există limită de timp. Experta este de părere că nu există un termen final pentru căsnicie, cuplurile fiind libere să-şi aleagă momentul şi locul potrivit conform propriilor sentimente.

Este nevoie de timp pentru a cunoşte partenerul ideal. După 10 ani de căsnicie, Sasha Brown explică cum a avut norocul să-şi întâlnească jumătatea la 24 de ani, fără să conştientizeze atunci importanţa momentului. Specialista reaminteşte auditoriului că vârsta nu este un factor care să aducă fericire în viaţă conjugală, ci partenerul, ale cărui trăsături şi al cărui comportament afectiv sunt mult mai importante.

Presiunea socială nu este un motiv care să te determine să faci acest pas, susţine Brown. Prietenii şi părinţii nu trebuie să decidă pentru tine, este de părere specialista.

Nimeni nu-ţi cunoaşte relaţia mai bine decât tine. Ultimul argument adus de Brown vine din sfera personală. Specialista explică cum propria ei relaţie a fost criticată şi dezaprobată de apropiaţi, dar aceste lucruri nu au mişcat-o sau influenţat-o. „Atunci când te căsătoreşti, vârsta nu trebuie să fie factorul decisiv“, a concluzionat ea.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite