De ce au femeile orgasm?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fie că ne lăsăm conduşi de instincte, fie că apelăm la raţiune, orgasmul continuă să fie unul dintre subiectele tabu ale lumii în care trăim. Conform unor studii publicate în ,,Arhiva Comportamentului Sexual“, jurnalul oficial al Academiei Internaţionale de Cercetare a Sexului, orgasmul la femei ridică anumite probleme şi cunoaşte o abordare nouă, potrivit huffingtonpost.com.

David Puts, asistent la Universitatea Pennsylvania, din America, împreună cu colegii săi, a făcut o revizuire a literaturii de specialitate referitoare la evoluţia orgasmului feminin. Există două abordări diferite prin care putem explica orgasmul, ipoteza dublului produs şi ipoteza referitoare la alegerea partenerului.

Viziunea dublului produs spune că orgasmul feminin nu are o funcţie directă, ci, mai degrabă, doamnele trec prin această experienţă datorită bărbaţilor. Ideea este că bărbaţii îşi folosesc penisul pentru a crea plăcere, a stimula şi a  răsplăti femeia.

În plus, indiferent de  sexul copilului, în primele două luni de la concepţie organele genitale nu se diferenţiază. Întrucât avem parte de aceeaşi structură anatomică,  femeile sunt recompensate cu acest beneficiu - obţinerea unor momente de plăcere.

În ipoteza alegerii partenerului, orgasmul feminin a evoluat datorită unei selecţii corecte a partenerului, triaj ce are ca factor primordial gradul de atracţie dintre membrii cuplului. O serie de cerecetări afirmă că orgasmul la femei creşte şansa de a rămâne gravidă. Un alt studiu publicat recent de ,,Arhiva Comportamentului Sexual“, susţine că femeile care au mimat orgasmul au avut o reţinere mai mare în alegerea partenerilor, faţă de cele care nu s-au prefăcut pe durata actului sexual.

Principalul argument adus contra explicării orgasmului feminin într-o manieră evolutivă este faptul că femeile ating acest punct foarte greu. Cele mai multe au nevoie de o stimulare suplimentară , necesitate care, de multe ori, nu aduce rezultatul dorit.

Cum să-ţi ajuţi partenerul să ajungă la orgasm?

Construieşte o atmosferă romantică.

,,Graba strică treaba“, spunea un vechi proverb românesc, aşadar, nu grăbi lucrurile.

Vorbeşte cu partenerul tău. Comunicarea este calea succesului.

Fii drăgăstos! Oferă-i săruturi, îmbrăţişări şi siguranţă.

Nu fi stresat, nu este vorba de o întrecere sportivă.

Aminteşte-ţi că stimularea clitorisului este cheia producerii orgasmului la femei.

Sportul înseamnă plăcere

Cercetătoarea Debby Herbeninck, director al Centrului pentru Promovarea Sănătăţii sexuale de la Universitatea Indiana, din America, a realizat un studiu cu privire la gradul de excitare pe care exerciţiile fizice îl produc. Herbeninck şi echipa ei au folosit o serie de sondaje online pentru a colecta date în acest sens. În urma studiului, s-a constatat că 124 din femeile incluse în eşantion au experimentat orgasmul indus de o serie de exerciţii fizice, în timp ce 246 au afirmat că sportul le-a crescut libidoul, fără să ajungă însă la orgasm. Majoritatea femeilor, cu vârste cuprinse între 18 şi 63 de ani, şi o medie de 30 de ani, au afirmat că au fost într-o relaţie sau căsătorite, 69% dintre acestea fiind heterosexuale. Cercetătorii au descoperit că 40 % din ambele grupuri implicate au avut parte de orgasm în timpul orelor de gimnastică mai bine de 11 ocazii. Doamnele implicate în această cercetare au mărturisit că în timpul acestor experienţe nu au avut fantezii sexuale şi nu s-au gândit la cineva anume.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite