5 paşi simpli prin care îţi poţi salva relaţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Îmbrăţişările vă pot scăpa de probleme. FOTO Shutterstock
Îmbrăţişările vă pot scăpa de probleme. FOTO Shutterstock

Stresul, lipsa banilor şi problemele de la serviciu sunt câţiva dintre factorii ce afectează viaţa de cuplu şi pot duce la o ruptură definitivă între parteneri. Specialiştii propun cinci metode optime cu ajutorul cărora poate fi evitată o despărţire şi, implicit, pot pune bazele unei relaţii durabile.

Site-ul her.ie propune câteva sfaturi de care partenerii ar trebui să ţină cont pentru a menţine armonia în viaţa de cuplu.

1. Regula stării de spirit proaste

Experţii sunt de părere că elementul central al unei relaţii îl constituie comunicarea eficientă. Aşadar, atunci când unul dintre parteneri se simte nervos sau extenuat, este foarte important ca el să semnaleze această stare de spirit, astfel încât celălalt să nu o perceapă ca pe o problemă în viaţa de cuplu. Apelând la această metodă, partenerii îşi permit să fie morocănoşi, fără să provoce o luptă în viaţa de cuplu.

2. Ce se întâmplă cu tine?

De fiecare dată când sunteţi supăraţi sau aveţi o stare de spirit proastă, opriţi-vă şi întrebaţi-vă: „Ce se întâmplă cu mine?“, sfătuiesc specialiştii. În majoritatea cazurilor starea de spirit proastă a unuia dintre parteneri nu este provocată de celălalt partener. Este important să fim raţionali şi să judecăm lucrurile înainte de a acţiona. În acest fel vom evita certuri irelevante şi despărţiri nefondate.

3. Timpul pentru tine trebuie să devină o prioritate   

O relaţie presupune timp petrecut împreună, adică experienţe în doi. Dar este important ca ambii parteneri să aibă momente de singurătate. Fie că alegi să citeşti o carte, să mergi la cinema cu prietenele sau, pur şi simplu, să faci sport, timpul pentru propria persoană trebuie să devină o prioritate, punctează experţii.

4. Comunicarea purtată faţă în faţă

Comunicarea pe durata căreia există contact vizual este cea mai eficientă formă de discuţie în viaţa de cuplu, declară specialiştii. Interlocutorii se ajută şi de mimica feţei, dar şi limbajul trupului.

5. Îmbrăţişările, un remediu eficient

Afecţiunea fizică este foarte importantă în cadrul relaţiei, susţin psihologii care încurajează perechile să-şi manifeste sentimentele. Înainte să adormiţi, îmbrăţişaţi-vă partenerul câteva minute. Vă veţi simţi mai relaxat şi mai fericit, au conchis experţii.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite