5 motive pentru care părinţii trebuie să-şi păstreze prietenii fără copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cercul de prieteni ai bărbaţilor şi femeilor se dublează atunci când aceştia devin părinţi, dar aceştia ar trebui să păstreze şi relaţiile cu amicii care încă nu au copii. Psihologii americani sunt de părere că prietenii fără obligaţii sunt capabili să te scape de stresul acumulat ca părinte.

Site-ul shine.yahoo.com a publicat o listă a benefiicilor pe care părinţii le obţin de pe urma timpului petrecut în compania prietenilor care nu şi-au întemeiat încă o familie.

Te ţin la curent cu ce se mai întâmplă în lume 

Persoanele care nu şi-au întemeiat un cămin deţin mai multe informaţii legate de cea ce se mai petrece prin lumea largă şi sunt la curent cu producţiile cinematografice sau cărţile recent lansate, spre deosebire de părinţi. 

Astfel, compania celor care nu s-au implicat într-o relaţie serioasă devine necesară pentru mamele, respectiv taţii concentraţi pe creşterea şi educarea copilului. Specialiştii recomandă partenerilor care au devenit părinţi să-şi cultive relaţiile cu prietenii apropiaţi şi să-şi rezerve, cel puţin o dată pe lună, timp pentru a râde şi povestii cu amicii la o cafea.

Te fac să te simţi tânăr  

Lipsiţi de obligaţii şi responsabilităţi, femeile şi bărbaţii necăsătoriţi pleacă adesea în excursii şi participă la diverse petreceri şi evenimente, spre deosebire de cei care au copii. Acest lucru reprezintă încă un motiv pentru care ar trebui să-ţi păstrezi legăturile cu amicii din tinereţe. Nu doar că îţi vei aminti de vremurile de altă dată, dar vei avea ocazia să petreci din nou în aceeaşi formulă, chiar dacă mult mai rar.

Te ajută să scapi de stres

Persoanele care au câştigat statutul de „tată“ sau „mamă“ pot oricând să scape de tensiunile acumulate şi să se relaxeze la o bere cu prietenii. Aceste revederi te vor amuza şi îţi vor reîncărca, totodată, bateriile.

Îţi aduc aminte că şi alţii au probleme 

Conversaţiile cu amicii care nu au copii sunt o sursă de amuzament, dar şi o modalitate de a schimba opinii referitoarele la problemele fiecăruia. Chiar dacă, în calitate de părinte, consideri că problemele tale sunt de o însemnătate majoră, îţi vei reaminti că şi alte persoane se confruntă cu situaţii cel puţin la fel de dificile sau mult mai grave decât gijile pe care ţi le faci din cauza copilului.

Îţi oferă încredere în forţele proprii

Discuţiile pe care le porţi cu amicii fără odrasle pot să-ţi crească stima de sine, sunt de părere psihologii. Rezultatele unui studiu au arătat că părinţii sunt percepuţi ca sfătuitori de încredere de prietenii care sunt încă singuri. Aceştia din urmă consideră că persoanele care şi-au asumat responasabilitatea îngrijirii unui copil sunt în măsură să ofere sfaturi pertinente cu privire la cele mai diverse probleme. 

Viață de cupluPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite