Ce fel de părinte eşti în funcţie de zodie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Semnul zodiacal sub care te-ai născut influenţează modul în care vei acţiona ca părinte. Spre exemplu, berbecii vor fi un model demn de urmat datorită curajului şi energiei ce îi caracterizează, în timp ce persoanele născute în zodia leu vor fi mândre, dar loiale căminului.

Părintele din zodia Berbecului: Modelul demn de urmat

Ca părinte Berbec, esti un lider înnăscut. Ai foarte multă energie, eşti pasionat cu privire la ceea  ce te interesează. Copiii tăi te consideră curajos, incitant, distractiv, îi inspiri şi eşti un minunat exemplu de urmat pentru ei – cu excepţia momentelor cand ei te pot găsi un pic mai insensibil şi cam greu de suportat. Da, mintea ta este agilă şi rapidă şi gura ta e încă şi mai iute, iar uneori spui lucruri pe care le regreţi ulterior. De asemenea, eşti iute la mânie, iar când copiii tăi te supără, ei ştiu exact când, cum şi pe ce butoane să apese ca să te facă să explodezi. Cel puţin este bine că iritarea şi furia îţi dispar în numai câteva secunde. Iar cei mici ştiu întotdeauna unde se situează în raport cu tine.

Sfat: Ia-ţi copiii şi du-i în drumeţii sau provoacă-i să joace volei sau fotbal în parc, dar ai grijă să nu devii prea competitiv, mai ales în cazul în care copiii tăi nu sunt ca tine.

Părintele din zodia Taurului: Răbdător, practic şi indulgent

Dacă eşti un părinte Taur, eşti capabil să oferi o influenţă minunată şi stabilitate în viaţa copiilor tăi. Practic şi răbdător, eşti oricând pregătit să zâmbeşti şi să dăruieşti o îmbrăţişare când copilul are nevoie de aşa ceva. Ai un sens foarte clar despre ce contează cu adevărat aşa că rareori te ambalezi pentru nimicuri. Vina ta principală ca părinte are mai mult de-a face cu indulgenţa. Când copiii tăi vor prăjituri, îngheţată, mers la film sau la parcul de distracţii, tu eşti primul care sari să le îndeplineşti dorinţa. Doar vrei ca ei să fie fericiţi, nu-i aşa?

Sfat: Este nevoie să fii ceva mai ferm ca să te asiguri că oferi copilului o alimentaţie sănătoasă şi că îi pui la cât mai multă mişcare fizică. Asta nu ar trebui să fie o problemă pentru tine, întrucât eşti conectat în mod natural la pământ. Şi ţie îţi plac produsele naturale şi sănătoase, plus că adori să împarţi masa cu familia ta. Dacă vă planificaţi o plimbare împreună după masa de seară, îţi vei ajuta familia să aibă o sănătate bună fizică şi emoţională.

Părintele din zodia Gemeni: Marele comunicator

Ca părinte născut în zodia Gemeni, aduci în căminul tău un aer de distracţie şi umor. Îţi place să îţi provoci intelectual familia, aşa că deseori poţi fi găsit jucând puzzle, cărţi sau scrabble cu copiii, după masa de seară. A conversa şi a dezbate sunt elemente integrale din viaţa familiei tale. Îţi place să le citeşti celor mici, să îi duci la film sau să vă uitaţi împreună la televizor la programe educative despre care să discutaţi ulterior. Ai o minte ageră şi îţi vei creşte copilul să fie la fel de ascuţit la creier, curios şi plin de opinii aşa cum eşti tu.

Sfat: Asigură-te că îi ajuţi pe copiii tăi să ştie ce simţi, în special cât de mult îi iubeşti şi îi susţii. Fii deschis la inimă şi plin de compasiune cu ei ori de câte ori ai nevoie.

Părintele din zodia Racului: Cu puternic simţ de apartenenţă

Ca părinte Rac, cu siguranţă că eşti foarte implicat în procesul de a avea grijă de copiii tăi, indiferent de zodia lor. Tu te bucuri şi înveţi din fiecare moment miraculos al gravidităţii, naşterii şi creşterii copilului tău. Eşti iubitor, protector, sensibil şi empatic. Dacă eşti un Rac tipic, probabil că îţi place să creezi un cămin sigur şi primitor pentru cei pe care îi iubeşti. A avea grijă – acesta e modul prin care tu îţi arăţi iubirea şi este chiar puterea ta. Şi tu ai o nevoie primară să te simţi în siguranţă şi că lumea are nevoie de tine. Încerci să faci totul în familie, ca ei să depindă de tine.

Sfat: Ai grijă să nu devii exagerat de protector. Dacă în mod constant stai agăţat de odrasla ta de-a lungul copilariei sale, poate fi dificil pentru tine să îl vezi crescând şi plecând. În adâncul sufletului tău, tu ştii foarte bine că totul face parte din ciclul vieţii, dar tot îţi este deosebit de greu.

Citiţi continuarea articolului pe www.sfatulparintilor.ro

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite