Un nou tip de bicicleta. Nu mai poate fi furată VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un nou tip de bicileta cu sistem antifurt va ajunge pe piaţă la începutul anului viitor FOTO: AP
Un nou tip de bicileta cu sistem antifurt va ajunge pe piaţă la începutul anului viitor FOTO: AP

Trei studenţi la inginerie din Chile au creat un nou tip de bicicletă care este imposibil de furat. Vehiculul pe două roţi botezat Yerka a fost imaginată după ce unul dintre studenţi a avut două experienţe neplăcute cu hoţii şi în ambele cazuri a rămas fără bicicletă.

Bicicleta Yerka arată ca orice altă bicicletă de oraş, cu deosebirea că bara inferioară a cadrului se desface în două bucăţi, care se prind în jurul unui stâlp sau a unui copac subţire. Şaua detaşabilă conectează cele două bare şi le fixează cu un sistem special de prindere.

 „Toţi trei am fost îndrăgostiţi de biciclete încă din copilărie, ne place să le folosim ca mijloc de transport sau, pur şi simplu, ca distracţie“, a spus Juan José Monsalve, unul dintre ingineri, pentru postul de televiziune Fox News. „Din păcate, lui Andrés (n. r. – un alt student dintre cei trei) i-a fost furată de două ori bicicleta într-o perioadă scurtă de timp. În urmă cu câţiva ani, am urmat un curs de design industrial la Universitatea Adolfo Ibáñez şi ni s-a cerut să rezolvăm o problemă legată de transport. Folosind experienţa lui Andrés ca punct de plecare, am încercat să desenăm idei pe tablă pentru a rezolva această problemă şi am găsit în final o soluţie foarte asemănătoare celei de astăzi“, a mai povestit studentul.

Totuşi, există voci care susţin că sistemul de prindere poate fi desfăcut de un hoţ iscusit şi bicicleta poate fi distrusă uşor cu o lovitură în şaua acesteia. În plus, există hoţi care se mulţumesc şi cu câteva piese din bicicletă, prin urmare, ar fi dispuşi să o distrugă pentru a recupera câteva bucăţi din ea.

Bicicleta va fi disponibilă pe piaţă la începutul anului viitor, la preţuri cuprinse între 300 şi 800 de euro.

Citeşte şi:

FOTO Minunata pistă de biciclete care leagă Timişoara de Serbia este aproape gata. Lungimea traseului asfaltat a ajuns de 22 de kilometri

FOTO Cele mai frumoase 10 biciclete din lume

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite