Un nou studiu sugerează legătura dintre lipsa somnului şi apariţia depresiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un nou studiu demonstrează existenţa unei legături între lipsa somnului şi apariţia tulburărilor de stres şi a depresiei. Conform specialiştilor, lipsa odihnei îi face pe oameni să nu se poată desprinde de emoţiile negative experimentate periodic.

Persoanele care dorm mai puţin de opt ore pe noapte sunt mai predispuse să sufere de anxietate şi depresie, sugerează noi cercetări. Conform specialiştilor, insomniacii sunt mai puţin capabili să scape de emoţiile negative decât cei care dorm cel puţin opt ore pe noapte, scrie The Independent.

Mai mult, rezultatele au arătat că somnul insuficient îi determină pe oameni să petreacă mai mult timp uitându-se la imagini negative din punct de vedere emoţional, mai apoi neputându-se desprinde de emoţiile cauzate de acestea.

„Am descoperit că subiecţii aveau tendinţe să-şi blocheze gândurile, acest lucru făcând  dificilă desprinderea lor de stimulii negativi la care sunt expuşi zilnic“, a declarat autorul studiului, profesorul Meredith Coles, de la Universitatea din Binghamton. „Gândirea negativă repetitivă este relevantă pentru mai multe tulburări diferite cum ar fi anxietatea, depresia şi multe alte afecţiuni“, a adăugat specialistul.

Cercetătorii efectuează studii suplimentare pentru a determina modul în care durata somnului contribuie la apariţia unor tulburări din spectrul psihologic. Se speră ca psihologii să poată într-o bună zi să trateze anxietatea şi depresia, ajutând pacientul să se odihnească suficient.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite