Umbrela-aragaz cu energie solară

0
0

O companie din Statele Unite ale Americii a descoperit un mod inedit şi ieftin de a produce electricitate.

Este vorba despre un dispozitiv sub formă de umbrelă, confecţionat din lână de iac, cu o izolaţie ieftină, fabricată în China, care funcţionează pe bază de energie solară, notează greenlaunches.com. Aparatul, care cântăreşte numai 6 kilograme, reflectă puternic razele soarelui şi are capacitatea de a genera o putere de circa 11 waţi. Ca urmare, acesta poate funcţiona perfect pe post de aragaz, dar şi ca radiator. În plus, este portabil şi se poate monta în numai 5 minute. Ineditul dispozitiv, care nu poluează deloc, a fost proiectat de studenţi ai Universităţilor Harvard (SUA) şi Tsinghua (China). La proiect au contribuit şi câţiva colegi de‑ai lor de la Massachusetts Institute of Technology (SUA).

Vestea bună, spun reprezentanţii companiei One Earth Designs, este că ingeniosul dispozitiv costă numai 10 euro şi are o durată de viaţă de aproximativ 12 ani. Umbrela-aragaz a făcut senzaţie, proiectanţii acesteia câştigând un premiu în valoare de 500.000 de euro la competiţia Green Challenge, dedicată inovaţiilor care ar putea ajuta la protecţia mediului înconjurător.

Banii câştigaţi vor fi folosiţi pentru producerea dispozitivului la scară largă. Proiectanţii sunt convinşi că un astfel de aparat va fi apreciat de persoanele care au adoptat un stil de viaţă eco. De asemenea, aceştia sunt de părere că sistemul, foarte uşor de întreţinut, ar fi util în zonele sărace ale lumii, unde oamenii nu au acces la reţele de electricitate.

Mai multe - Stil de viață

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite