TEST Cât vei trăi în funcţie de stilul de viaţă pe care îl ai

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cu ajutorul unui test poţi afla până la ce vârstă vei trăi
Cu ajutorul unui test poţi afla până la ce vârstă vei trăi

Speranţa de viaţă a generaţiilor actuale este mai mare decât oricând în istoria omenirii. Stilul de viaţă modern, dezechilibrat, afectează, însă, longevitatea. Află câţi ani vei trăi în funcţie de obiceiurile zilnice pe care le ai cu ajutorul unui test interactiv realizat de medici canadieni.

Românii trăiesc cu 13 ani mai mult decât în anii '70, media fiind acum de 72,7 ani. Cu toate acestea, suntem la finalul clasamentului european privind speranţa de viaţă, conform raportului OECD Health Data, publicat anul trecut. Trăim cu cinci ani mai puţin decât europenii, relevă acest raport.

Longevitatea este strâns legată de alimentaţia pe care o avem, de nivelul de stres la care suntem expuşi şi de nivelul de activitate fizică.

Un test interactiv conceput de o echipă de medici canadieni poate dezvălui speranţa de viaţă a unei persoane în funcţie de stilul de viaţă pe care îl are în prezent.

Testul, parte a unui proiect numit ”Big Life” (poţi face testul aici), a fost creat pe baza unei analize a cauzei de deces a 70.000 de oameni. Experţii canadieni şi-au propus să atragă în acest mod atenţia asupra factorilor de risc care duc la deces prematur.

Testul ţine cont de informaţii precum:

- vârsta şi sexul;

- greutatea şi înălţimea;

- cantitatea de alcool consumată;

- fumatul;

- timpul alocat mişcării, precum şi tipul de mişcare efectuat;

- cantitatea de fructe şi legume consumată;

- bolile din prezent, precum diabetul sau afecţiunile cardiovasculare.

Fiecare dintre aceste informaţii influenţează în mare măsură numărul de ani pe care îi vei trăi.  De exemplu, ca fumător, am o speranţă de viaţă cu nu mai puţin de 12 ani mai mică decât a unui nefumător. Iar dacă nivelul de activitate fizică ar fi 0 pentru toate tipurile de mişcare, speranţa de viaţă s-ar reduce cu alţi 1.7 ani.

Calculează-ţi speranţa de viaţă AICI

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite