VIDEO Sony nu a uitat de jocurile video: are o PlayStation Vita de luat cu tine şi noutatea PS Vita TV pentru sufragerie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sony PlaySation Vita, o nouă consolă video portabilă de la japonezi. FOTO Engadget
Sony PlaySation Vita, o nouă consolă video portabilă de la japonezi. FOTO Engadget

Sony aproape şi-a încheiat prezenţa la IFA 2013, dar a avut de prezentat ceva în Tokyo. Ceva din gama sa de gaming şi e vorba de o nouă consolă video portabilă, reîmprospătata Vita, dar şi de o consolă mai apare: este un fel de Apple TV, dar are şi „suflet“ de Vita.

În primul rând, e Sony PlayStation Vita. E o consolă portabilă cu propriul magazin de jocuri, care a înlocuit celebrul PSP, şi Sony o readuce în atenţia publicului cu un design puţin schimbat, suficient cât să o mai subţieze puţin. Anunţul vine la câteva săptămâni după ce Sony a redus preţul vechii console în Europa şi SUA, notează Engadget.

Actualul model de Vita este cu 15% mai uşor şi cu 20% mai subţire decât vechiul model şi are o autonomie sporită. Are conectivitate prin WiFi şi va fi lansată pe 10 octombrie în Japonia, la un preţ de sub 200 de dolari. În alte părţi ale lumii compania nu a confirmat consola. Are un port microUSB pentru încărcare, un spaţiu de stocare de 1GB şi un ecran OLED, în loc de LCD. Şi va fi disponibilă în mai multe culori. 

Pentru a mări spaţiul de stocare este disponibil un card de la Sony. Între 4GB şi 32GB, preţul porneşte de la 15 dolari şi ajunge până la 70 de dolari. Pentru un card de 64GB, utilizatorii vor avea de plătit puţin peste 100 de dolari. PS Vita va dispune şi de conexiune prin 3G.

PS Vita TV este o mini consolă care aduce într-un singur dispozitiv şi servicii, şi jocuri. Va fi disponibilă din noiembrie la un preţ de circa 100 de dolari. Este similară consolei Ouya, proiect finanţat prin crowdfunding pe Kickstarter. Pentru încă 50 de dolari în plus, Sony va avea de oferit şi un controller şi un card de stocare. La mijlocul lunii noiembrie, pe 14, va fi lansată în Japonia. Mai interesant este că PS Vita TV se va conecta la PS 4.

Haide să discutăm! Ne poţi vizita şi pe pagina de Facebook „Tech Adevărul“.

Află mai multe despre Sony: 

Sony despre PlayStation 4: va fi lansată în noiembrie şi utilizatorii vor dispune de peste 30 de jocuri

PlayStation 4 versus Xbox One: Sony câştigă prin preţ sufletul jucătorilor, iar Microsoft propune entertainment

Sony a prezentat consola Playstation 4. Din iarnă, la 399 de euro

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite