VIDEO Noua Zeelandă apreciază zborul cu un jetpack, le permite oamenilor să se urce într-unul şi să se deplaseze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Desigur că nu acesta este jetpack-ul din Noua Zeelandă. FOTO GiantBomb.com
Desigur că nu acesta este jetpack-ul din Noua Zeelandă. FOTO GiantBomb.com

Autorităţile din Noua Zeelandă sunt pregătite să-şi umple cerul cu oameni echipaţi cu câte un jetpack. Acestea au oferit prima licenţa de zbor cu oameni pentru „primul jetpack practic din lume“.

Jetpack-ul din Noua Zeelandă a fost creat de compania Martin Aircraft în oraşul Christchurch şi se numeşte Martin Jetpack. Poate ca nu este cel mai inspirat nume, dar creatorul său spune că este cel mai mare pas pe care l-a făcut după foarte multe prototipuri, notează The Independent. Unul dintre prototipuri a ajuns chiar la o altitudine de peste 1,5 kilometri, dar pasagerul era doar un manechin. De acum vor putea încerca şi cu oameni.

„Am schimbat poziţia conductelor de pe jetpack şi am reuşit să îmbunătăţim foarte mult performanţa faţă de celelalte prototipuri, mai ales în ceea ce priveşte manevrabilitatea“, a declarat Peter Coker, directorul executiv. „Este un pas foarte important pentru noi, deoarece vrem să trecem de stadiul de vis către ceva ce chiar putem comercializa“, a adăugat acesta.

Martin Jetpack este un elicopter în miniatură, în ciuda denumirii sale. Un jetpack funcţionează, sau aşa se presupune că ar trebui s-o facă, prin jeturi de gaze, pe când acesta funcţionează prin două elice montate în lateral. Acesta ar putea străbate circa 30 de kilometri în aproximativ 30 de minute, iar scopul său primordial este acela de relaxare.

Relaxarea se va face, atunci când Martin Jetpack va fi disponibil, pentru sume între 150.000 de dolari şi 250.000 de dolari, ceea ce limitează foarte mult publicul. Totuşi, ar putea fi folosit în scopuri de supraveghere a graniţelor, spre exemplu, sau în situaţii de urgenţă, la serviciile de salvare. Controlul se face prin joystick-uri la fel ca într-un joc video.

Haideţi să discutăm pe Facebook "Tech Adevărul"

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite