FOTO Sony pregăteşte gadgetul care va schimba radical pozele făcute cu telefonul fie că e cu Android, fie că e un iPhone

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noul accesoriu pentru telefoane de la Sony. FOTO Adevărul
Noul accesoriu pentru telefoane de la Sony. FOTO Adevărul

Sony pregăteşte un nou gadget şi acesta ar putea fi atât de bun, încât nicio fotografie de-ale tale nu va mai fi pe cât de proastă o livrează telefonul tău. Sony ia obiectivul de pe un aparat foto compact premium şi ţi-l oferă drept gadget pentru smartphone cu Android sau iOS.

Dacă la început noul gadget al Sony era puţin probabil şi considerat o prostie, ultimele imagini cu acesta vin să-l certifice neoficial. E vorba de un obiectiv împrumutat de la Sony RX100 II pe care compania îl va putea oferi pentru un telefon cu Android sau un iPhone, notează PetaPixel, şi de un al doilea obiectiv ceva mai ieftin şi mai slab dotat.

Aceste obiective nu sunt unele obişnuite, ci sunt dotate cu senzor, procesorul de imagine Bionz al Sony, conectivitate prin WiFi şi NFC, dar şi slot pentru cardul SD. Aceste obiective nu au ecran LCD şi nici nu pot fi controlate independent, decât printr-un smartphone. Practic, Sony ia componentele importante din RX100 II şi din alt aparat foto compact şi restul de aparat foto îl lasă în seama telefonului. Accesoriul încă nu este confirmat oficial, dar asta e doar o chestiune de timp şi va marca o premieră în industria foto de amatori.

Mai jos pot fi văzute cele două obiective. Primul din stânga, QX10, este cel mai mare şi are un senzor de 20,2 megapixeli cu lentile Carl Zeiss. Al doilea este QX100 şi are 18 megapixeli cu o dimensiune a senzorului de 1/2,3 inci. Spre comparaţie, modelul mai scump regăsit în RX100 II are un senzor de 1 inci. Obiectivul mai ieftin va fi capabil de un zoom optic de 10x.

image

În imaginea de mai jos mai este o surpriză de la Sony. E vorba de telefonul cu cea mai bună cameră foto de la producătorul japonez, cunoscut drept Xperia Honami. Se preconizează că va avea un senzor de 20 megapixeli şi va concura cu Lumia 1020 de la Nokia şi Galaxy S4 de la Zoom. Cât despre obiective, este cel mai mare pas pe care fotografia cu telefonul îl face, chiar mai important decât acele accesorii disponibile pentru iPhone.

image

Hai să discutăm pe pagina de Facebook a „Tech Adevărul“

Află mai multe despre produsele Sony: 

REVIEW Sony RX1r - Japonezii reuşesc să-şi reinventeze cel mai compact aparat foto profesional. Şi fac o treabă bună

FOTO Sony Honami apare în două noi imagini. Galaxy S4 Zoom pare depăşit, Nokia Lumia 1020 este încă lider

FOTO Sony aduce în România noile camere foto premium. Ce noutăţi oferă RX1r şi RX100 II şi cât de bune sunt

TehnologiePartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite