VIDEO Dispozitivul care ar putea încărca un smartphone în doar 20 de secunde, invenţia unei tinere de 18 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eesha Khare, o fată de 18 ani din India, dar care locuieşte în California a inventat un dispozitiv numit supercondensator, care ar putea reîncărca un smartphone în doar 20 de secunde.

Ea a primit 50.000 de dolari pentru invenţia sa la acelaşi concurs la care Ionuţ Budişteanu, geniul de 17 ani din Vâlcea a primit premiul cel mare. Eesha Khare a primit distincţia Young Scientist Award din partea Fundaţiei Intel, după ce a dezvoltat un dispozitiv de dimensiuni reduse care se montează în interiorul bateriilor şi le permite o reîncăcare aproape instantanee, în 20-30 de secunde.

Supercondensatorii au o autonomie mai mare şi o rată de încărcare mult mai mică decât bateriile tradiţionale, dar problema lor este că au o densitate a energiei mai mică. Din acest motiv, ele sunt folosite pentru dispozitive care au nevoie de mici "explozii" de energie. Cu toate acestea, Eesha Khare susţine că supercondensatorul ei are "o nanostructură care permite un volum mai mare de energie".

În prezentarea ei făcută juriului, Khare spune că bateriile cu supercondensatori ar putea rezista la 10.000 de cicluri de reîncarcare, comparabil cu cele 1.000 de cicluri ale bateriilor reîncărcabile tradiţionale. "Este flexibil, aşa că poate fi folosită şi pentru ecrane diferite, dar şi haine", spune Khare pentru NBC News. Adolescenta din California spune că a dezvoltat acest dispozitiv după ce a devenit frustrată că bateria smartphone-ului său se epuizează foarte rapid.

Până acum, Khare nu a testat dispozitivul ei pe un gadget mai mare, ci doar pe o lumină LED.

Eesha Khare, după ce a câştigat 50.000 de dolari, explicând ce face dispozitivul ei

Un material despre Eesha Khare şi câştigarea premiului de 50.000 de dolari

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite