VIDEO Ce ne-a unit în 2012. Filmuleţul care rezumă emoţia anului, pe YouTube

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Uraganul Sandy a fost unul dintre subiectele minidocumentarului FOTO Reuters
Uraganul Sandy a fost unul dintre subiectele minidocumentarului FOTO Reuters

Un utilizator YouTube a realizat propria retrospectivă a anului 2012, intitulată „Ce ne-a adus împreună în 2012“. Videoul este creat sub forma momentelor emoţionante ale anului, dar atinge şi evenimentele cele mai mari din anul care se apropie de sfârşit.

Jean-Louis Nguyen a pus în videoul de şase minute de pe YouTube care a făcut momentan 200.000 de vizualizări evenimentele din ianuarie până în decembrie, explicând într-un document Google Docs de unde sunt toate imaginile, pentru a clarifica pentru cei care i-au cerut acest lucru.

Începutul este cu Anul Nou de la Londra şi se continuă emoţionant şi brusc cu tragedia de la şcoala Sandy Hook din Newtown, Connecticut, unde acum câteva zile au fost ucişi peste 20 de copii într-un atac armat.

Dramele umane sunt centrul acestui video şi înseamnă: uraganul Sandy, inundaţiile din Manila, Filipine, protestele din Siria sau Egipt sau chiar scufundarea vasului Costa Concordia în Italia.

Parodiile şi dramele care ne-au unit

Pe lângă lucrurile triste, în 2012 ne-au adus împreună şi videoclipurile virale de pe internet, printre care Gangam Style, parodiile după acesta făcute de mulţi utilizatori sau ironiile după melodia „Call me Maybe“.

În 2012, ne-am apropiat unii de alţii cu ajutorul proiectului Google Glasses, uitându-ne cu toţii la Felix Baumgartner cum sare în gol de la cea mai mare altitudine din istoria omenirii sau urmărind cum robotul Curiosity ajunge pe Marte.

Dar nu numai acest lucru ne-a apropiat. Cei care au murit au fost iubiţi, iar oamenii s-au unit în jurul unei asemenea drame: Neil Armstrong, Whitney Houston, Donna Summer, Andy Williams sau Gore Vidal.

Finalul videoului este unul aproape clasic: Pământul filmat de la suprafaţa Staţiei Spaţiale Internaţionale. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite