VIDEO Vulturul care a vrut să fure un copil a devenit viral, dar este un fals

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe 18 decembrie, a apărut pe YouTube, şi a devenit viral pe reţelele sociale, un videoclip în care era înfăţisat un vultur care voia să fure un copil dintr-un parc din Montreal. Faptul că a devenit viral nu l-a făcut însă şi adevărat.

Videoclipul a părut real, la prima vedere. Doar se întâmplă în fiecare zi ca un vultur care zboară pe deasupra unui parc, dintr-un oraş, să coboare şi să încerce să fure un copil. Pasărea a apucat „masa“, a încercat să zboare cu aceasta, dar s-a dovedit puţin prea grea şi i-a dat drumul. Asta ilustra materialul video de mai jos.

Acum, videoclipul s-a dovedit un fals, iar autorii sunt patru studenţi canadieni. Potrivit itv.com, acest material video a fost testul lor pentru un curs la care erau înscrişi. Ambele personaje ale filmului, vulturul şi copilul, au fost realizate în programe de animare 3D. 

Momentul în care se pot observa scăpările de prelucrare şi confirmarea falsului

Videoclipul original a făcut milioane de vizualizări de YouTube, dar autorii au scăpat din vedere câteva detalii care ţin de caracteristicile păsării prădătoare. Au nimerit dimensiunile acesteia, dar nu şi puterea. Un copil nu i-ar fi pus probleme unui vultur, dar fiind că în mod normal vânează căprioare şi alte animale mai grele.  Mai mult, copilul parcă era deja pregătit să fie purtat de un vultur prin aer, geaca fiind un material numai bun în care pasărea să-şi înfigă ghearele.

Şi românii au încercat aşa ceva, dar într-o manieră mult mai exagerată. „Delfinii maidanezi“ din râul Dâmboviţa nu au muşcat oameni, dar au fost hrăniţi cu covrigi. 

Știri Interne



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite