Barack Obama vrea să aibă în ianuarie un proiect de lege privind armele de foc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele american Barack Obama a cerut un proiect de lege privind situaţia armelor de foc până în ianuarie, afirmând că instituţiile au obligaţia să acţioneze după atacul armat comis la Newtown săptămâna trecută.

De asemenea, Obama a invocat, în cursul unei conferinţe de presă desfăşurate la Casa Albă, „dreptul cetăţenilor americani de a deţine arme în limite responsabile". El l-a numit pe vicepreşedintele Joe Biden la conducerea grupului de lucru însărcinat cu formularea propunerilor.

Acest grup de lucru ar trebui să analizeze în ce mod va fi reglementată vânzarea puştilor de asalt şi a încărcătoarelor cu capacitate mare. Ei vor lucra totodată asupra politicilor legate de sănătatea mintală şi a violenţei în cultura populară.

„Poate că nu vom şti niciodată de ce a avut loc tragedia din Newtown. Dar ştim că în fiecare zi după aceea au murit alţi americani din cauza armelor de foc. Violenţele de acest fel au consecinţe teribile asupra societăţii noastre şi, dacă putem face ceva pentru evitarea acestor incidente, avem obligaţia să încercăm”, a declarat şeful de la Casa Albă.

„Faptul că această problemă este complexă nu poate fi o scuză pentru a nu face nimic. (...) De aceea, i-am cerut vicepreşedintelui să acţioneze împreună cu alţi membri ai cabinetului şi cu organizaţii pentru elaborarea unor propuneri concrete până în ianuarie", a mai adăugat Obama.

Masacrul de vinerea trecută de la şcoala din Newtown, Connecticut, s-a soldat cu 26 de victime, dintre care 20 de copii cu vârste între şase şi şapte ani.

SUA



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite