Un britanic şi-a construit din drone un fel de maşină zburătoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă nu mai poţi cu cercetătorii britanici recunoscuţi oficial, iată că mai există şi alţi britanici… speciali. Un “cercetător” britanic rătăcit şi-a creat o căruţă aproape zburătoare cu care se distrează în curtea din spatele casei.

Invenţia britanicului nu a fost încă luată în serios de armată sau cei care se ocupă de reglementarea spaţiului aerian, dar acesta anunţă că revine în forţă cu modele îmbunătăţite. “Căruţa-avion” este alcătuită din 54 de elice conectate în formă hexagonală, iar fericitul pilot care o conduce are o “cameră” în centru dotată cu o cască care îl protejază de ploi şi vânt. Fiecare rotor are diametrul de 18 inci şi funcţionează cu ajutorul unui motor controlat de o telecomandă şi conectat în serie cu celelalte.

Invenţia are un aspect ciudat, dar poate fi uşor asemuită cu ceva ce construieşti în copilărie în zilele cu soare pe cer când ieşi de la şcoală, îţi găseşti vechile jucării şi nu ştii ce să faci cu ele.  “Niciodată nu m-a interesat să fac o călătorie foarte lungă sau să zbor prea sus spre cer”, a spus pentru cei de la Popular Science inventatorul britanic foarte încântat de realizarea sa.

Aşteptăm versiunea următoare pe care are în vedere să o doteze şi cu coadă, pentru a face mai uşoară şi decolarea mai precisă.

<a href="https://www.facebook.com/adevarultech" target="_blank" rel="nofollow">Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!</a>

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite