VIDEO Filmul despre Steve Jobs care îl va transforma într-un zeu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe 9 octombrie va fi lansat un nou film despre viaţa lui Steve Jobs. Este al doilea film şi unul care va mări şi mai mult mitul cofondatorului Apple.

Pe lângă filmele cu supereroi, la Hollywood mai există o fascinaţie pentru filme care transformă un produs sau un om în ceva mai mult decât au fost vreodată. Aaron Sorkin, scenaristul filmului „Social Network“ şi al serialului „The Newsroom“, îşi adaugă în palmares filmul „Steve Jobs“ şi odată cu el imaginea de om care reuşeşte să creeze zei din lucruri banale. 

Noul film a fost prezentat de curând, nu în versiune finală, la Telluride Film Festival din Colorado. Revenind la „Social Network“, acesta e un film despre Mark Zuckerberg şi crearea Facebook, dar fondatorul celebrei reţele sociale a fost nemulţumit de produs, fiind prezentat drept un tânăr arogant, cinic şi fără niciun scop în viaţă decât propria reuşită. „Au creat această poveste despre cum am gândit Facebook ca să «agăţ» fete“, acuza Zuckerberg echipa care a produs filmul. 

Spre deosebire de Zuckerberg despre care mulţi şi-au format o idee după ce au văzut filmul, Steve Jobs se „bucură“ deja de o imagine negativă, dar nu şi pentru creaţiile pe care le-a girat. El a refuzat iniţial să-şi recunoască fiica, a cerut mereu de la angajaţi să muncească mai mult, în special pentru crearea primului computer Macintosh şi pentru primul iPhone, a impus uneori măsuri absurde la Apple pentru a menţine secretele companiei şi în primii ani ai Apple voia să conducă totul. Despre filmul care îi este dedicat, cu scenariul scris de Sorkin şi regia de Danny Boyle, Wozniak a spus că este aproape de realitate, însă acesta este mulţumit şi pentru că e prezentat mai bine, mai influent, decât în filmul „Jobs“ din 2013.

Revenind însă la Jobs, filmul prezintă viaţa „din culisele“ marilor momente ale acestuia, când lansează câte ceva şi este un iureş de nervi, insulte şi obsesie pentru detalii. Este astfel ceea ce mulţi credeau despre Jobs: inteligent, atent la orice, omul cu soluţia magică şi vizionarul. Scenaristul şi regizorul spun că au căutat să fie mai mult un portret decât o fotografie, conform „Time“, iar de partea lui au avut biografia lui Walter Isaacson publicată în 2011 şi realizată de autor stând mult pe lângă Jobs. 

Totuşi, doar Jobs şi alţi câţiva oameni au fost acolo şi ştiu cum s-au întâmplat lucrurile. Chiar dacă din start filmul are o bază istorică mai bună este, totuşi, un film artistic şi, după cum notează „The Guardian“ în recenzia sa, nu pare să fie empatic cu Jobs, dar până la final se apropie de a deveni un alt produs al iSlăvirii creatorului Apple.

<a href="https://www.facebook.com/adevarultech" target="_blank" rel="nofollow">Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!</a>

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite