Vrei o dronă? Ce legislaţie trebuie să respecţi şi cum arată viitorul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drona

Metropolis, producţie a anului 1927; dronele aeriene redate în cinematografe de Fritz Lang ar putea deveni realitate, un secol mai târziu, cu sprijinul noilor tehnologii, a împărţirii spaţiului aerian a senzorilor de proximitate şi, bineînţeles, GPS-ului.

În decembrie 2013, Jeff Bezos, fondator şi CEO al Amazon, a anunţat intenţia companiei de a livra produse cu drone ghidate automat, prin GPS. Deşi gigantul american încă se luptă cu Federal Aviation Authority pentru a primi aprobările necesare, start-up-ul australian Flirtey a făcut deja istorie prin completarea primului zbor aprobat de autorităţile aviatice din State.

Legislaţie incompletă în România, însă tot trebuie să înmatriculezi drona!

Suntem tot la nivelul genunchilor broaştei – şi este şi normal. Legislaţia din ţarp este în curs de îmbunătăţire şi completare, urmând ca până în 2016 să se alinieze celei internaţionale. 

În prezent, Autoritatea Aeriană Civilă Română estimează că sunt active 4.000 de drone în România, aici incluzând însă şi drone de mici dimensiuni, nu doar cele performante, de mii de lei.

Reprezentanţii Sierra.ro, una dintre cele mai mari companii autohtone producătoare de drone, subliniază...citeşte continuarea pe wall-street.ro 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite