Twitter elimină funcția de prevenire a sinuciderilor, spunând că este în curs de modernizare

0
Publicat:

Twitter Inc a eliminat în ultimele zile o funcție care promova liniile telefonice de prevenire a sinuciderilor și alte resurse de siguranță pentru utilizatorii care căutau anumite conținuturi.

Twitter. FOTO Shutterstock
Twitter. FOTO Shutterstock

Eliminarea funcției, cunoscută sub numele de #ThereIsHelp, nu fusese raportată anterior. Aceasta arătase în partea de sus a căutărilor specifice contactele pentru organizațiile de sprijin din multe țări legate de sănătatea mintală, HIV, vaccinuri, exploatarea sexuală a copiilor, COVID-19, violența bazată pe gen, dezastre naturale și libertatea de exprimare, scrie Reuters. 

Eliminarea sa a dus la creșterea îngrijorărilor cu privire la bunăstarea utilizatorilor vulnerabili de pe Twitter. Musk a declarat  ă reacțiile de conținut dăunător sunt în scădere de când a preluat conducerea în octombrie și a publicat pe Twitter grafice care arată o tendință descendentă, chiar dacă cercetătorii și grupurile pentru drepturile civile au urmărit o creștere a numărului de tweet-uri cu insulte rasiale și alte tipuri de conținut care incită la ură.

În parte datorită presiunii exercitate de grupurile de protecție a consumatorilor, serviciile de internet, inclusiv Twitter, Google și Facebook, încearcă de ani de zile să direcționeze utilizatorii către furnizori de resurse cunoscuți, cum ar fi liniile telefonice de urgență guvernamentale, atunci când suspectează că cineva ar putea fi în pericol.

Studiile arată că mențiunile lunare pe Twitter ale unor termeni asociați cu automutilarea au crescut cu peste 500% față de aproximativ anul precedent, utilizatorii mai tineri fiind deosebit de expuși riscului atunci când văd astfel de conținut.

Musk a mai spus că dorește să combată conținutul abuzurilor sexuale asupra copiilor pe Twitter și a criticat modul în care a abordat problema de către proprietarii anteriori, însă tot el a eliminat o mare parte din echipele implicate în gestionarea materialelor cu potențial negativ.

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite