Elon Musk anunță să își va da demisia de la șefia Twitter dacă asta îi vor cere utilizatorii rețelei, prin intermediul unui sondaj

0
Publicat:

CEO-ul Twitter, Elon Musk, a lansat duminică un sondaj pe platforma de socializare, întrebând dacă ar trebui să demisioneze din funcția de șef al companiei, adăugând că va respecta rezultatele sondajului, relatează Reuters.

Cu câteva minute înainte de sondaj, Musk și-a cerut scuze FOTO Profimedia
Cu câteva minute înainte de sondaj, Musk și-a cerut scuze FOTO Profimedia

Sondajul este programat să se închidă luni în jurul orei 13.00, (ora României), iar dacă rezultatele sondajului vor arăta că utilizatorii își doresc demisia miliardarului, nu se știe dacă acesta își va respecta promisiunea imediat.

Răspunzând la comentariul unui utilizator de Twitter cu privire la o posibilă schimbare a CEO, Musk a spus „Nu există niciun succesor”.

Musk a declarat luna trecută unui tribunal din Delaware că își va reduce timpul pe Twitter și, în cele din urmă va găsi un nou lider care să conducă compania.

Sondajul vine după anunțul de duminică privind actualizarea politicii Twitter, care interzicea conturile create exclusiv cu scopul de a promova alte firme de social media și postări care conțin link-uri sau numele de utilizator ale platformelor rivale.

Cu câteva minute înainte de sondaj, Musk și-a cerut scuze și a postat pe Twitter „În continuare, va avea loc un vot pentru schimbări majore de politică”.

Câteva ore mai târziu, Twitter a început un sondaj în care îi întreba utilizatorii dacă platforma ar trebui să aibă o politică de prevenire a conturilor care promovează alte platforme de social media pe Twitter.

Actualizarea politicii ar avea un impact asupra conținutului de pe platformele de socializare precum Facebook și Instagram Meta Platforms (META.O), împreună cu Mastodon, Truth Social, Tribel, Nostr și Post, permițând în același timp postarea încrucișată, a spus suportul Twitter într-un tweet.

Săptămâna trecută, Twitter și-a desființat Consiliul de încredere și siguranță, un grup de voluntari format în 2016 pentru a consilia platforma de socializare cu privire la deciziile site-ului.

Schimbarea politicii urmează altor acțiuni haotice la Twitter, de când Elon Musk, care este și CEO-ul Tesla (TSLA.O), a cumpărat rețeaua de socializare. El a făcut mai multe concedieri, în timp ce a analizat cât de mult să percepe pentru serviciul de abonament Twitter Blue.

De asemenea, Musk a suspendat, apoi a restabilit, conturile mai multor jurnalişti din cauza unei controverse privind publicarea datelor publice despre avionul miliardarului.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite