Tik Tok oferă detalii despre măsurile luate după avertismenul UE pentru dezinformare

0
Publicat:

Aplicația Tik Tok a transmis astăzi că a activat imediat resurse și personal pentru a combate valul de ură și dezinformare apărute pe platformă după atacul Hamas asupra Israelului. Anunțul vine după ce Thierry Breton, comisar european, criticase rețelele sociale, inclusiv Tik Tok că nu au făcut destule pentru combaterea răspândirii de informații false.

Tik Tok enumeră măsurile luate pentru a combate dezinformarea
Tik Tok enumeră măsurile luate pentru a combate dezinformarea

"TikTok este împotriva terorismului. Suntem șocați și îngroziți de actele oribile de teroare din Israel de săptămâna trecută. De asemenea, suntem profund întristați de criza umanitară care se intensifică în Gaza", a transmis astăzi TikTok, potrivit Reuters. 

 Thierry Breton, comisar european, acordase joi Tik Tok și Meta 24 de ore pentru a detalia măsurile luate de aceste platforme pentru a opri răspândirea dezinformării legate de conflictul din Orientul Mijlociu. De altfel, vineri, acesta a dechis o  în cazul companiei X a lui Elon Musk. 

Cele trei platforme, X/Twitter, Meta și Tik Tok, au înregistrat o creștere a conținutului fals de când a început conflictul între Hamas și Israel. 

Deși a enumerat măsurile pe care le-a adoptat, compania a refuzat să dea detalii de modul în care i-a răspuns comisarului european. 

Firma chineză, deținută de ByteDance, a transmis că a lansat un centru de comandă, a îmbunătățit sistemele sale automate de detectare pentru a elimina conținutul grafic și violent și a adăugat mai mulți moderatori care vorbesc arabă și ebraică. 

 Totodată, Tik Tok a șters conținutul care atacă sau își bate joc de victimele violenței sau incită la violență, a adăugat restricții privind eligibilitatea pentru funcția sa de difuzare în direct, a cooperat cu agențiile de aplicare a legii și a colaborat cu experți. 

"Având în vedere că platforma dvs. (Tik Tok n.r.) este utilizată pe scară largă de copii și adolescenți, aveți o obligație specială de a-i proteja de conținutul violent care prezintă luarea de ostatici și de alte videoclipuri grafice care, conform rapoartelor, circulă pe scară largă pe platforma dvs. fără a fi însoțite de măsuri de protecție adecvate", spunea Thierry Breton săptămâna aceasta. 

Platformele pot fi anchetate în baza legii serviciilor digitale (DSA), care obligă platformele sociale și motoarele de căutare să combată conținutul ilegal și riscurile la adresa securității publice și să-și protejeze serviciile împotriva tehnicilor de manipulare. Prima companie investigată de UE în baza acestei legi este cea a lui Elon Musk, X/Twitter. 

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite