Telefon Facebook sau reţele sociale simplificate? O aplicaţie redesenează ecranul telefoanelor cu Android 4.0

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Printr-o aplicaţie, orice Android 4.0 poate deveni un fel de telefon Facebook. FOTO Adevărul
Printr-o aplicaţie, orice Android 4.0 poate deveni un fel de telefon Facebook. FOTO Adevărul

O aplicaţie pentru terminalele cu Android 4.0 Ice Cream Sandwich sau mai nou transformă ecranul principal într-un veritabil spaţiu dedicat Facebook sau Twitter. Astfel, se poate spune că ai un telefon Facebook sau doar toate noutăţile la degetul mare.

Compania INQ a vrut să aducă integrarea cu Facebook în telefoane foarte ieftine, scria în 2011 TechRadar. Proiectul a eşuat, dar compania s-a reorientat la timp pentru a oferi integrare cu reţelele sociale în terminalele cu Android. Aplicaţia care îţi aduce Facebook sau Twitter se numeste So.Ho [the social homescreen] şi face ceea ce numele spune: transformă ecranul principal într-un flux de Facebook şi Twitter.

Am instalat aplicaţia din Play Store pe un Galaxy S3 şi am configurat cele două reţele sociale. Poţi să actualizeze statusul de pe oricare dintre ele, dar nu poţi, spre exemplu, să vezi mesajele sau să intri în vreun grup de pe Facebook. Nu ai aceste funcţionalităţi, poate importante pentru unii utilizatori, dar este cu siguranţă mai rapid acest mod de dispunere a informaţiilor decât lansarea aplicaţiei. 

Ken Johnstone, director şi fondator al INQ Mobile, le-a spus celor de la TechRadar că ia în considerare şi adăugarea unor alte servicii, cum ar fi Pinterest sau Instagram, dar a început cu cele mai populare. Un serviciu similar a fost introdus şi de pe Sony Ericsson, se numea TimeScape, sau de HTC printr-un widget. Mai nou, HTC a introdus BlinkFeed care ar trebui să fie cu un pas înainte în aducerea informaţiilor sociale pe ecranul principal.

So.Ho este un produs bun pentru cine vrea să vadă rapid ceea ce se întâmplă pe reţelele sociale, este un launcher de fapt, dar cu plusurile sale. Principalul minus este că readuce interfaţa de Android 4.0 şi nu o păstrează pe cea proprie telefonul. Per total, viteza este bună, iar reîmprospătarea informaţiilor decurge foarte bine.

So.Ho poate fi descărcată gratuit din Play Store.

Tehnologie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri