O săptămână cu Lumia 920: a cincea zi - gestionarea mailurilor, mesageria instant şi reţelele sociale Facebook şi Twitter

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Facebook este cea mai mare reţea socială şi Twitter cea populară pentru rapiditate. Windows Phone oferă un suport bun pentru ambele, la fel şi pentru mailuri, deşi există câteva scăpări. În final, mesageria instant este despre aplicaţii ca WhatsApp, Viber sau Yahoo! Messenger.

Săptămâna cu Lumia 920 a ajuns la faza în care testăm serviciile dedicate comunicării, fie prin mail şi mesagerie instant, fie prin reţelele sociale. În ceea ce priveşte poşta electronică, Microsoft şi Nokia oferă din start anumite conturi pe care le poţi configura pe telefon. Toate sunt adunate în meniul de setări. Tot din acest hub poţi configura şi reţelele sociale suportate de sistemul de operare: Facebook, Twitter şi LinkedIn (apare şi Sina Weibo, este o reţea socială din China).

În funcţie de ce cont de email ai, poţi alege configurare GMail, Yahoo! sau Outlook. Nokia şi-a inclus şi opţiunile sale, iar dacă nimic nu se potriveşte, poţi configura de la zero contul tău pe care îl foloseşti, dacă este, spre exemplu, contul companiei. La nivel de utilizare, aplicaţia de mail este foarte bună, aceeaşi impresie am avut-o şi când am întâlnit-o prima dată în Windows Phone 7, dar o problemă încă a rămas. 

Ideea de thread view constă în faptul că mailurile îţi sunt ordonate, nu fiecare apare în listă separat ca la Yahoo!. Google face acest lucru foarte bine, dar Microsoft încă nu. În Windows Phone, mailurile sunt ordonate sub subiect, un lucru bun atât timp cât expeditorii îţi trimit cu subiect distinct de al altor mailuri. Dar sub no subject vei avea parte de prea multe mailuri de la persoane diferite. În rest, nu sunt probleme de viteză, marcarea se face foarte uşor, sunt timpi predeterminaţi pentru a sincroniza şi descărca date noi de pe server, şi este foarte uşor să ataşezi poze în mail.

test lumia 920 foto adevarul

Cu reţelele sociale este o poveste diferită decât pe Android şi iOS. Aplicaţiile nu sunt pe aceeaşi lungime de undă ca pe platformele concurente. Arată bine, asta nu e de contestat, dar le lipsesc anumite funcţii, mai ales din cea de Facebook. Cea de Twitter, cu ultima actualizare, arată foarte bine, deşi îi lipseşte funcţia de editare a pozelor. Aceste două reţele pot fi şi configurate pentru ca informaţiile din ele să fie afişate în fluxul din meniul Persoane.

Odată ce ai intrat în Windows Phone Store, vei găsi aplicaţii terţe care, uneori, se descurcă mai bine decât cele originale. În poza de mai jos se vede Facebook For WP8 - o aplicaţie de Facebook care se foloseşte de versiunea web a reţelei pentru a-ţi aduce informaţii. Astfel, este mai bine dotată. Cert este că magazinul nu duce lipsă de aplicaţii secundare, numai că finisajul nu este foarte bun şi nici fiabilitatea nu este la cote de invidiat. La fel există şi aplicaţie de Google+, dar nu are acelaşi design curat şi fluid pe care l-a adus Google.

test lumia 920 foto adevarul

Aplicaţia de LinkedIn este de la companie, dar pentru Pinterest va trebui să recurgi la soluţii terţe, la fel şi pentru Instagram (Lomogram, spre exemplu). Aceasta din urmă este în teste, cel mai probabil, va ajunge pe Windows Phone 8, dar nu există o dată exactă.

Cât despre mesageria instantexistă aplicaţia de WhatsApp, de Viber, de Skype, de Yahoo! Messenger (prin creatori terţi) sau mai IM+ (gratuită şi cu bani) care suportă mai multe platforme. Dacă depinzi de aceste servicii, platforma are aplicaţii suficiente. Următorul pas pentru Microsoft este să convingă marile companii că merită să-şi trimită aplicaţiile şi pe Windows Phone 8 sau Windows 8. WhatsApp este la un nivel bun, la fel şi Viber. Aplicaţiile vin mai greu pe Windows Phone 8, dar nu vei fi în pană de ele dacă alegi platforma în acest stadiu. Chiar şi Facebook Messenger există pe WP8, dar nu de la Facebook.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite