Cum se vede moartea lui Hugo Chavez pe Internet: „Era atât de bun la a-i urî pe cei bogaţi, încât a devenit el bogat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hugo Chavez a devenit subiectul principal şi pe reţelele sociale. FOTO Reuters
Hugo Chavez a devenit subiectul principal şi pe reţelele sociale. FOTO Reuters

Hugo Chavez a murit la vârsta de 58 de ani, iar subiectul decesului său a ajuns în prim-plan şi pe Twitter sau Facebook. Cum se vede însă moartea acestui lider pe reţelele sociale?

Hugo Chavez a murit la vârsta de 58 de ani. El a devenit preşedinte în Venezuela în 1999, a schimbat Constituţia de două ori şi era în al patrulea mandat al său. Hugo Chavez a revenit la Caracas în urmă cu două săptămâni, după ce a fost spitalizat la Havana. A urmat o cură de chimioterapie foarte puternică şi terapii complementare.

Liderul din Venezuela a vrut să devină un erou al poporului, instituind socialismul de secol 21, dar s-a înfăţişat şi într-un duşman al americanilor. Moartea lui a fost întâmpinată cu diverse declaraţii ale liderilor lumii, dintre care nu a lipsit nici Barack Obama. „În acest moment dificil, Statele Unite reafirmă sprijinul acordat poporului venezuelean şi interesului de a dezvolta o relaţie constructivă cu guvernul venezuelean“, a spus liderul american. 

„Condoleanţele mele poporului venezuelean şi familiei Comandantului Chavez“, a scris pe Twitter politicianul argentinian Alicia Kirchner. Tot pe Twitter au avut oamenii câteva lucruri de spus la adresa lui Chavez. Unii de bine, alţii de rău, cu umor sau cu acuze.

Hugo Chavez s-a vrut un lider dedicat mişcării socialiste, dar nu a stat departe de bani, lucru pe care unii oameni îl taxează prin critici mai mult sau mai puţin voalate.

Un alt utilizator observă că Hugo Chavez i-a urât pe cei cu bani, de aceea şi-a adunat şi el o avere bună. În definitiv, nici părinţii marxismului, Karl Marx şi Friedrich Engels, au fost intelectuali şi nu săraci.

Există şi oameni informaţi doar dintr-o singură sursă despre Hugo Chavez, dar care se simt mai trişti acum că liderul venezuelean a murit.

Un alt utilizator leagă moartea lui Hugo Chavez de moartea lui Stalin, fostul lider al URSS. Iosif Stalin a murit pe 5 martie 1953, iar anul acesta s-a împlinit 60 de ani de la moartea sa.

„Un erou al poporului“ îl vede altă persoană pe Twitter.

Nu se ştie undeva va fi inima lui Hugo Chavez, dar cu siguranţă corpul său neînsufleţit tot pe Pământ va fi.

Au fost şi reacţii negative sau, mai bine zis, bucurie că Hugo Chavez a murit şi Venezuela are o nouă şansă la un viitor mai bun.

Există şi comentarii amuzante pe Twitter la adresa morţii lui Hugo Chavez. Un utilizator vorbeşte despre controlul mass-media, un altul despre cum Hugo Chavez a fost un dictator cu mănuşi, iar altcineva nu-şi reprimă mulţumirile la adresa lui Chavez pentru că n-a filmat un videoclip cu Harlem Shake.

Iar la final rămâne optimismul.

Știri Interne



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite