Steam nu mai funcţionează în China

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Platforma jocuri Steam. FOTO Shutterstock
Platforma jocuri Steam. FOTO Shutterstock

Jucătorii din China raportează că platforma de jocuri Steam şi toate paginile comunităţii Steam au fost incluse pe lista neagră, ceea ce înseamnă că nu mai sunt accesibile în ţară.

În februarie, s-a lansat Steam China, cu o colecţie mult mai mică de jocuri la vânzare faţă de platforma mama. Acest site este încă în funcţiune, dar Steam Global, site-ul complet al Steam cu mult mai multe jocuri în ofertă, a fost blocat în ţară în ziua de Crăciun.

Mişcarea vine ca o surpriză, dar se potriveşte cu modelul acţiunilor guvernului chinez în privinţa jocurilor video din ultimele 12 luni. Jocul Fortnite, spre exemplu, a fost închis în China pe 15 noiembrie 2021. 

Copiii au fost limitati la trei ore de joc pe săptămână, iar minarea de criptomonede a fost interzisă. Mai mult, pentru ca jocuri noi să poată fi dezvoltate în China, din acestea trebuiau să lipsească mai multe elemente considerate a fi anti-chineze, un exemplu ar fi prezenţa „bărbaţilor efeminaţi”. La doar două luni după instaurarea restricţiilor, s-a raportat că niciun joc nou nu a fost aprobat.

Unele rapoarte contradictorii susţin că blocajul ar fi rezultatul unui atac DNS şi nu o interdicţie deliberată a statului chinez. Vom actualiza ştirea pe măsură ce aflăm noi informaţii.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite