Un demo al Urban Strife, joc de strategie românesc, a fost lansat la SteamNextFest

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Captură din jocul Urban Strife.
Captură din jocul Urban Strife.

Primul joc de strategie turn-based produs integral de un studio românesc, Urban Strife, s-a lansat sub forma de demo în acest week-end la Festivalul SteamNextFest.

Demo sau joc demo reprezintă o versiune gratuită, pentru prezentare, pusă la dispoziţie de producători pentru descărcare. Deobicei, versiunile demo sunt limitate la un număr redus de nivele sau doar la tutorialul jocului.

Un joc de strategie (turn-based) bazat pe ture este un joc în care adversarii acţionează în ture, pe rând. Aceasta se distinge de strategia în timp real, în care toţi jucătorii acţionează simultan.

Dezvoltat de White Pond Games, un studio indie din Bucureşti, jocul va fi publicat anul viitor de către MicroProse, faimos în anii 90 pentru jocuri precum X-COM sau Civilization.

Cei care doresc să încerce versiunea gratuită a jocului o pot face timp până pe data de 7 octombrie, descărcându-l de aici.

Urban Strife este o poveste despre supravieţuire într-o lume răvăşită de o pandemie, undeva într-un mic oraş imaginar (Urban) din sudul Statelor Unite. Deşi dezvoltarea jocului a început în urmă cu şase ani şi scenariul se dorea o fantezie, mulţi dintre cei care au descoperit jocul au fost şocaţi de paralela cu zilele noastre. Ca să citam unul dintre comentariile de trailerul jocului, Urban Strife pare a fi un ”America 2021 simulator”.

Lumea brutală şi diviziunile dintre păturile societăţii sunt creionate frust, fără menajamente. Jucătorul trebuie să îmbine viziunea tactică necesară pentru a lupta cu inamicii cu diplomaţia necesară pentru a-şi găsi aliaţi sau pentru a stinge conflictele din propriul adăpost. Acesta este locuit de un amestec exploziv de localnici bogaţi şi sfidători şi refugiaţi săraci, ajunşi acolo mânaţi de disperarea de a găsi un adăpost în faţa pandemiei.

Urban Strife joc de strategie românesc

În afara adăpostului, America post-apocaliptică este o lume la fel de dură. Aliniaţi în spatele unor false doctrine, ”baronii” locali urmăresc de fapt acelaşi lucru – putere şi resurse. Este la libera alegere a jucătorului, dirijat de propriul compas moral, să decidă cine îi va fi aliat şi cine urmează să fie eliminat. Alegerile nu sunt simple – marile tabere sunt împărţite între grupările religioase, care cred ca apocalipsa este un semn de sus, cele militare, care văd în refugiaţi sursa problemei şi lumea interlopă, condusă de o bandă de motociclişti fără scrupule, pe stilul Hell’s Angels, care se simt ca acasă în haosul noii lumi.

Programat pentru lansare în 2022, Urban Strife va aduce, în versiunea finală, atât unul dintre cele mai inovative şi complexe sisteme tactice de pe piaţă, cât provocarea administrării unei comunităţi de supravieţuitori. Versiunea finală va fi tradusă atât în limbile de largă circulaţie cât şi în limba română

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite