Sony se redresează mulţumită dispozitivelor Xperia. Compania a reuşit să uimească analiştii cu profitul obţinut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sony Xperia Z FOTO Răzvan Băltăreţu/Adevărul
Sony Xperia Z FOTO Răzvan Băltăreţu/Adevărul

Compania japoneză Sony a reuşit să uimească pe toată lumea cu rezultatele financiare obţinute în trimestrul trecut. Niponii încep să se redreseze mulţumită vânzărilor de smartphone-uri şi tablete Xperia şi mizează, pe viitor, pe noul PlayStation 4, potrivit TechRadar.

Între lunile aprilie şi iunie, cei de la Sony au înregistrat un profit de 396,68 milioane de dolari, întrecând cu mult aşteptările analiştilor. Aceştia preconizau că japonezii vor reuşi să obţină numai 256,4 milioane de dolari profit.

Vânzările Sony au crescut cu 13% faţă de anul trecut, însă cea mai mare creştere a fost înregistrată de compania niponă pe segmentul de smartphone-uri. Astfel, telefoanele  Xperia s-au vândut cu 36,2% mai bine decât aceeaşi perioadă a anului trecut.

Niponii susţin că vârful de gamă Xperia Z a fost responsabil pentru creşterea vânzărilor de smartphone-uri şi tablete din gama Xperia.  În total, cei de la Sony au vândut 9,6 milioane de dispozitive din această gamă.

Totuşi, divizia de gaming a avut de suferit în acest trimestru. Vânzările de Playstation 3 şi PSP au scăzut, iar costurile pentru dezvoltarea Playstation 4 au fost destul de mari. Aceste costuri vor fi, însă, recuperate în perioada sărbătorilor de iarnă, când noua consolă a celor de la Sony va ajunge pe piaţă. 

Hai să discutăm pe pagina de Facebook a „Tech Adevărul“

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite