Siri al Google, Google Now din Android, vine pe Windows şi Chrome OS în curând

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Google Now este asistentul personal din Android. FOTO Adevărul
Google Now este asistentul personal din Android. FOTO Adevărul

Google Now este proiectul Google pentru a concura Siri de la Apple. Momentan este integrat doar în Android, dar în curând va veni în browser-ul Chrome pentru Windows şi în Chrome OS.

Google Now este în parte asistent personal comandat prin voce şi în parte agregator de informaţii diverse. Lucrurile sunt ordonate pe carduri, aici sunt cele de calendar, vreme, mailuri şi cele cu traseul până acasă, până la serviciu. Odată cu Android 4.2 Jelly Bean sunt oferite mai multe carduri, cum ar fi cele mai apropiate cinematografe sau datele concertelor artiştilor pe care utilizatorul îi apreciază.

Acesta a fost disponibil doar pe Android şi ca aplicaţie Google Search pe iOS, dar va fi integrat în viitoarele versiuni de Chrome pentru Windows, iar în Chrome OS, sistemul de operare dezvoltat de Google, va fi preinstalat, scrie The Verge. De câteva luni există zvonuri că se încearcă integrarea acestui în browser-ul Google, astfel încât gigantul online să-şi asigure un loc şi în zona căutărilor vocale şi să devină un hub care aduce totul la îndemâna utilizatorului.

Un specialist Google a declarat că Google Now ar trebui să fie asistentul perfect. „De exemplu, când am fost la Nisa, Google Now mi-a arătat cât timp voi face de acasă până la aeroport, mi-a oferit codul pentru îmbarcare, iar atunci când am deschis telefonul în Franţa, mi-a spus cum este vremea, mi-a oferit un dicţionar englez-francez şi cursul valutar. Şi, ce este mai important, eu nu am solicitat niciuna dintre aceste informaţii, dar aveam nevoie de ele şi le-am primit“, a explicat Ed Parsons de la Google.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite