VIDEO Ochelarii Google arată ce pot să facă în viaţa reală. Cum se va citi presa în viitor, direct în faţa ochilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viitorul va arăta... cam aşa FOTO Reuters
Viitorul va arăta... cam aşa FOTO Reuters

Cât de aproape este viitorul? Câţi dintre noi ne imaginam acum câţiva ani că vom ajunge ca în Star Trek? Ne vom pune ochelarii pe ochi şi vom intra într-un univers al internetului, unde tot ce vedem în jurul nostru este distribuibil prietenilor prin intermediul reţelelor sociale.

Google Glasses sunt acest viitor, iar la conferinţa South by Southwest Interactive desfăşurată zilele acestea, gigantul online a arătat cum vor arăta câteva aplicaţii pe acest dispozitiv.

Orice gadget din ziua de astăzi nu este întreg fără o colecţie de aplicaţii. Acesta a fost pariul lui Steve Jobs, iar toate ecosistemele se bazează pe acest lucru acum. Aplicaţii de mail, reţele sociale, notiţe sau aplicaţii pentru citit ştirile. Nici Google Glasses nu vor duce lipsă de aşa ceva. De exemplu, în cadrul aplicaţiei de Gmail, atunci când primim un mesaj, putem să le spunem cu vocea ochelarilor inteligenţi să deschidă corespondenţa, să citim mailul direct în faţa ochilor noştri, iar apoi putem să dictăm tot cu vocea ce ar trebui să scriem înapoi.

De asemenea, Google Glasses va avea şi o aplicaţie pentru ziarul “The New York Times”. În momentul când o deschidem, ochelarii vor fi conectaţi la fluxul cotidianului. Primim o notificare şi atingem ochelarii pentru a deschide ştirea, care va afişa imagini şi ştirea. Cu toate acestea, Google are anumite reguli pentru Glasses. Aplicaţiile nu vor putea afişa ştirea integrală momentan, ci doar titlurile şi un text mic, pentru că prea mult ar fi prea confuz.

Google lucrează împreună cu jurnaliştii de la NY Times pentru a crea acum o opţiune care afişează instantaneu pe ecran ştirile considerate Breaking News.

La conferinţă au mai fost arătate şi aplicaţiile Evernote, Skitch şi Path. Aplicaţiile de Google Glass arată acum destul de simplu, sub forma unor timeline cards, pe care apare imaginea, textul şi data. 

Puteţi vedea un video filmat la conferinţa South by Southwest în care Google prezintă tehnologia din spatele Google Glasses.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite