Un oraş din Coreea de Nord, „deschis“ vizitatorilor. Accesul jurnaliştilor, sud-coreenilor şi americanilor este interzis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Coreea de Nord va fi, în sfârşit, accesibilă publicului, însă nu pe deplin. Mai exact, străinii vor putea vizita, într-o singură zi, oraşul Sinujiu.

Marţi, 14 mai, agenţia de voiaj Young Pioneers Tours a anunţat pe contul de Twitter că a primit autorizaţia de a organiza un sejur de o zi, pentru străini, în oraşul cu aproximativ 360.000 de locuitori.

Agenţia speră să organizeze prima deplasare pe 25 şi 26 mai. Obţinerea vizei nu durează mai mult de patru zile, susţine directorul Gareth Johnson, citat de site-ul lemonde.fr. 

Străinii, care nu se vor putea caza în oraş, vor fi nevoiţi să se întoarcă în aceeaşi zi. Pentru moment, accesul este interzis pentru sud-coreeni, americani şi jurnalişti.

Intenţia agenţiei este să le ofere străinilor posibilitatea de a vizita oraşul, în schimbul unor preţuri accesibile, susţin reprezentanţii acesteia.

Sejurul va include şi vizitarea principalelor obiective turistice de la Pyongyang, precum şi un tur al zonei demilitarizate. 

Sezonul jocurilor de masă, spectacole la care participă mii de nord-coreeni în luna iulie, este vizat în mod special. Oricare ar fi însă perioada, tarifele sunt următoarele: 790 de euro pentru două nopţi şi 3350 de euro pentru două săptămâni cu Koryo Tours şi aproape 1.900 de euro pentru cinci zile cu Uri Tours.  

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite